Notícies

Inauguració de la sisena edició de la Sea Otter Europe, amb la participació del president de la Diputació, Miquel Noguer

Foto : Inauguració de la sisena edició de la Sea Otter Europe, amb la participació del president de la Diputació, Miquel Nog

L'esdeveniment, que acaba diumenge, compta amb una zona d'exposició més extensa que mai, amb 220 estands de bicicletes, bicicletes elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme

El pavelló de Fontajau de Girona ha estat l'escenari aquest divendres a la tarda de la inauguració de la sisena edició de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, que tindrà lloc a la ciutat durant tres dies, fins aquest diumenge. En l'acte, hi han participat, entre d'altres, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de l'esdeveniment, Albert Balcells. 

La trajectòria del festival ciclista a Girona i la Costa Brava ja l'ha consolidat com la cita de referència al sud d'Europa, tant pel que fa a la indústria ciclista com en esportistes i visitants. Enguany està prevista la participació de 4.000 ciclistes en les diferents proves programades i una assistència de 50.000 persones. 

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha recalcat: «Convé que hi hagi esdeveniments turístics, esportius i amb aquest component econòmic de la Sea Otter Europe. Ajuden a desestacionalitzar el turisme i contribueixen al progrés de les comarques gironines». La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona donen suport a la cita, organitzada per Ocisport des del seu naixement, el 2017. 

Tant les autoritats com els 14.000 visitants de la primera jornada ja han pogut gaudir de l'ampliada zona d'exposició del festival, que acull 315 marques de més de 35 països d'arreu del món que exposen els seus productes en 220 estands de bicicletes, bicicletes elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme. Un creixement del 30 % en relació amb l'any passat i que posa de manifest la recuperació d'un sector que no es va escapar de l'impacte de la pandèmia. 

Una de les novetats principals d'enguany és l'aposta per la sostenibilitat, amb la incorporació d'un nou festival europeu de mobilitat urbana. L'Urban Mobility Festival està ubicat en un espai destacat dins el recinte i acull empreses, fabricants, dissenyadors, agències, hotels i administracions en un format a l'aire lliure que ofereix una zona d'exposició de bicicletes urbanes, sistemes de navegació o components, així com diversos circuits urbans on els visitants podran provar bicicletes i altres sistemes de mobilitat elèctrica. 

El programa esportiu

La Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show 2022 compta amb una quinzena de proves en totes les disciplines, tant per a professionals de primer nivell com per a ciclistes amateurs. Entre elles, les World E-Bike Series estrenades l'any passat i organitzades per la Unió Ciclista Internacional (UCI); la multitudinària Ciclobrava de ciclisme de carretera, la popular Scott Marathon de MTB o el primer campionat d'Espanya de Short Track de la història, que s'ha disputat aquest divendres. 

Durant la inauguració, el festival ha fet públiques les dates de l'edició del 2023, que tindrà lloc del 22 al 24 de setembre.