Notícies

El Sea Otter Europe 2022 preveu portar més de 50.000 visitants a Girona del 23 al 25 de setembre

Foto : Albert Balcells, Marta Madrenas, Miquel Noguer i Glòria Plana, en la presentació del Sea Otter 2022.

La Diputació col·labora cada any amb el festival ciclista, un dels més importants d'Europa i del món

Miquel Noguer: «El Sea Otter aporta prosperitat a la demarcació, i per això hi col·laborem des del primer dia»

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat avui dijous en la roda de premsa de presentació del Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, un dels festivals ciclistes més importants d'Europa i del món, que tindrà lloc a Girona entre els dies 23 i 25 de setembre i que preveu rebre més de 50.000 visitants.

«La Diputació de Girona va néixer fa 200 anys amb un objectiu únic: la prosperitat de la demarcació. És palpable que el Sea Otter aporta prosperitat a la demarcació, i molta. Per això hem de ser-hi, i hi som des del primer dia», ha assenyalat Miquel Noguer en la seva intervenció.

El president ha detallat que els beneficis del festival es concreten en forma de «prestigi» i «impacte econòmic, a la ciutat i més enllà de la ciutat». En aquest sentit, Miquel Noguer ha indicat que la celebració del Sea Otter posa de manifest la «capacitat organitzativa» de les comarques gironines per allotjar «fires de prestigi», així com la posició de Girona com a «referent mundial del ciclisme».

Miquel Noguer ha destacat finalment que el festival ajuda a «desestacionalitzar el turisme», el qual és un dels principals objectius del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme que també presideix. «A l'estiu tot és ple, però més enllà de l'estiu també hi ha vida», ha remarcat.

Un festival amb fira i competició

El Sea Otter Europe és un festival de la bicicleta en què conflueixen la competició i l'exposició i venda de material. En la part competitiva, hi ha programades una quinzena de proves de diverses modalitats ciclistes (carretera, gravel, bicicleta de muntanya i bicicleta elèctrica), dues de les quals atorguen punts per als rànquings de la Unió Ciclista Internacional. En la part de fira, s'ha confirmat ja la presència de 315 expositors, i s'habilitaran diversos circuits urbans on els visitants podran provar bicicletes i altres sistemes de mobilitat elèctrica.

Una de les novetats més destacades de l'edició d'enguany és el nou festival europeu de la mobilitat urbana, que reunirà els principals actors en matèria de mobilitat urbana sostenible. 

L'organització preveu l'assistència de més de 50.000 visitants, amb el qual se superaran les xifres de l'any anterior, quan van visitar el Sea Otter més de 45.000 persones.

Des del 2017

La cita gironina va néixer el 2017, com a expansió europea del nord-americà Sea Otter Classic, considerat unànimement com el festival ciclista més prestigiós del món. Està organitzada per Ocisport, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Ajuntament de Girona. 

En l'acte de presentació han participat també l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de Sea Otter Europe, Albert Balcells. Hi han assistit la quarta tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana; el director d'operacions de Sea Otter Europe, Oriol Sallent, i diversos representants dels patrocinadors privats.