Notícies

Jordi Masquef participa en la gala dels premis Amos de l'Àrea a Figueres

Foto : Foto: Empordà.info

El diputat d'Esports entrega un dels premis en aquesta cita del futbol alt-empordanès, que reconeix els màxims golejadores i els porters menys golejats, en les categories masculina i femenina, dels equips de la comarca

La gala dels premis Amos de l'Àrea ha reunit aquest dijous, 30 de juny, a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, unes cent vint persones. La tradicional cita del futbol alt-empordanès ha fet un reconeixement als màxims golejadores i als porters menys golejats, en les categories masculina i femenina, dels equips de la comarca.

A aquests onzens premis hi han assistit Jordi Masquef, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Manel Català, representant del Consell Esportiu de l'Alt Empordà; Carles Ayats, director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, entre altres autoritats i representants dels clubs comarcals, i els guardonats.

Un total de setze futbolistes han rebut el guardó que els acredita com a millors golejadors i porters en les diferents categories del futbol comarcal, tant masculines com femenines, des de la Tercera Divisió RFEF fins a la Quarta Catalana. Aquest any, a més, també s'han premiat els esportistes més destacats de futbol 7.

Els premis Amos de l'Àrea els organitzen el Setmanari de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i el Consell Esportiu de l'Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la complicitat de la Federació Catalana de Futbol i la delegació comarcal del Col·legi d'Àrbitres, i el patrocini de Garatge Sala - Alfa Romeo.

Com en edicions anteriors, no hi ha faltat un reconeixement destacat dins el món de l'arbitratge. I, pel que fa als clubs, l'organització dels Amos de l'Àrea continua homenatjant les entitats de l'Alt Empordà que durant la temporada en curs celebren el centenari de la seva fundació.

El diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha volgut recordar, amb motiu de la festa del futbol, que s'acaben de complir trenta anys d'una de les més grans gestes de la Unió Esportiva Figueres, ja que fa tres dècades va fregar l'ascens a Primera Divisió. També ha volgut fer memòria d'una altra proesa futbolística del mateix club, de quan el Figueres, estant a Segona Divisió B, va arribar a les semifinals de la Copa del Rei, en la temporada 2001-2002. «Amics com en Carles i la Blanca», ha manifestat Jordi Masquef adreçant-se a Carles Lloveras i la seva esposa, «han narrat aquestes fites en primera persona». Masquef també ha agraït a l'organització que doni visibilitat al teixit esportiu de la ciutat i de la comarca amb actes com els Amos de l'Àrea.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha fet un recordatori de la importància de l'esport local. «Sovint ens oblidem dels grans jugadors i jugadores que tenim a casa. Per això és important celebrar actes com aquest, per poder posar en valor l'esport i els esportistes locals. Hem de sentir els colors dels nostres municipis amb orgull», ha remarcat.

Manel Català ha representat el Consell Esportiu de l'Alt Empordà en l'entrega dels guardons futbolístics i, en el seu parlament, ha volgut destacar que totes aquelles persones que es dediquen a l'esport saben que és «una eina de salut i de cohesió social». «Aquest guardó premia l'esforç i el rendiment dels jugadors i jugadores, però també dels seus clubs, perquè no cal oblidar que el futbol és un esport d'equip», ha exposat Manel Català.

El director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats, ha obert el torn de parlaments per tancar la cerimònia de lliurament dels premis Amos de l'Àrea. En el seu discurs, ha destacat que «el número 11 i el futbol estan estretament relacionats». I ha fet menció d'aquesta xifra, concretament, perquè s'ha celebrat l'onzena edició d'aquesta cita amb el futbol de l'Alt Empordà. «Aquests guardons, amb el pas dels anys, s'han convertit en la festa del futbol», s'ha felicitat Carles Ayats, el qual ha volgut mostrar el seu agraïment no només a totes les persones guardonades, sinó també a les institucions que donen suport als premis.

 

Documentació

Premiats 01/07/2022