Notícies

Tres equips de la Diputació de Girona participaran aquest cap de setmana a l'Oxfam Intermón Trailwalker 2022

Foto : Fotos: M. Millan

Les vies verdes de les comarques gironines seran l'escenari aquest cap de setmana d'una nova edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker. La cursa solidària recupera enguany el format habitual després que, en els dos anys anteriors, la seva celebració es veiés alterada a causa de la pandèmia. El 2020 es va haver de cancel·lar i el 2021 se'n va fer una versió reduïda.

La Diputació de Girona, a través d'una col·laboració del Servei d'Esports, hi prendrà part amb tres equips integrats per una vintena de treballadors del seu grup institucional. Tots participaran en la prova de deu quilòmetres, instaurada com a novetat en aquesta edició i que tindrà lloc diumenge. Dos equips ho faran caminant i un altre corrent. Les altres dues modalitats, de cent i cinquanta quilòmetres, seran demà dissabte.

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, ha rebut aquests treballadors al claustre de la corporació i els ha desitjat sort en una cursa que s'organitza a les comarques gironines des del 2014 i que aquest any comptarà amb la participació de 800 persones. 

Amb els fons recaptats, Oxfam Intermón Trailwalker desenvoluparà projectes a l'Àfrica i l'Amèrica llatina per garantir l'accés a aigua potable a les poblacions més vulnerables, afectades per sequeres, tornados o inundacions, cada cop més habituals a causa del canvi climàtic.