Notícies

Els Jocs Emporion recuperen el format original i tindran lloc aquest 2022, del 13 al 15 de maig, a la comarca de la Selva

Foto : Els Jocs Emporion recuperen el format original i tindran lloc aquest 2022, del 13 al 15 de maig, a la comarca de la S

Blanes, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar acolliran divuit activitats adreçades a infants i gent gran, i també d'esport adaptat

L'Auditori de Girona serà l'escenari el 20 de maig de la VI Gala Valors en Acció, que reconeix equips i esportistes que han destacat per l'exemplaritat i el joc net

Els Jocs Emporion recuperen els orígens aquest 2022 i, després de dos anys condicionats per la pandèmia, tornaran a celebrar-se enguany durant un cap de setmana concentrats en una comarca de la demarcació de Girona. La vuitena edició, que tindrà lloc del 13 al 15 de maig a la Selva, s'ha presentat avui a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona.

N'han explicat els detalls el diputat d'Esports de la corporació, Jordi Masquef; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la representant territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, Anna Julià. En total, hi ha programades divuit activitats en quatre municipis: Blanes, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar. 

En la seva intervenció, Jordi Masquef ha celebrat que l'esdeveniment recuperi tota la seva essència després de dos anys de parèntesi en els quals la covid-19 «ho va posar molt difícil». El 2020 es va haver de cancel·lar i l'any passat se'n va organitzar una edició especial per adaptar-se a la situació pandèmica. L'activitat va durar una setmana i es va repartir per les vuit comarques gironines per evitar aglomeracions. 

«Calculem que al voltant de 6.500 persones prendran part en unes activitats que, si bé la majoria tenen un component competitiu, també tenen el propòsit de reforçar valors com el respecte, els comportaments cívics o el treball en equip per extrapolar-los en tots els àmbits de la vida», ha destacat Jordi Masquef. 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha remarcat que «els Jocs Emporion són una oportunitat per a la comarca de la Selva per mostrar el seu potencial com a seu de grans esdeveniments esportius. Són un model de treball transversal des de les administracions i estan carregats de simbolisme en l'àmbit esportiu per la tasca en la promoció dels valors de l'esport que es fa des dels consells esportius i que serveix per obtenir una societat més cohesionada». 

I la representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, ha destacat: «Els Jocs Emporion fomenten l'esforç, la passió i la promoció de l'activitat física i l'esport a totes les edats, uns objectius que impulsem des d'Esportcat. Vull destacar la participació dels consells esportius de les comarques gironines en aquest esdeveniment i ressaltar la gran feina que fan per promocionar aquests valors. Gràcies a aquest esforç conjunt estem fent accions per millorar el sistema esportiu català». 

A l'acte, també hi han assistit representants dels consells esportius de les comarques gironines, així com regidors dels quatre municipis que acolliran les activitats. 

La programació

Les activitats inclouen tota mena d'esports (bàsquet, duatló, futbol 7, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei, judo, natació, patinatge artístic i voleibol) i hip-hop, adreçats principalment a nens i nenes, però també actes lúdics per a gent gran. 

Com a novetats d'enguany, s'ha introduït l'esport adaptat (futbol 5) i també una activitat de futbol net, dins el programa d'inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participen la Diputació de Girona i les altres tres diputacions catalanes. (Podeu consultar tots els horaris de les activitats en el document PDF adjunt.). 

Els actes associats als Jocs Emporion 2022 es tancaran el proper 20 de maig a l'Auditori de Girona, amb la VI Gala Valors en Acció. S'hi reconeixen els esportistes i equips que han destacat pel joc net i l'exemplaritat en les seves participacions en les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines. Enguany, a banda dels guardons Valors en Acció dels consells esportius i dels reconeixements especials Valors en Acció, també s'hi entregarà un premi Futbol Net. 

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es duen a terme les activitats. 

Documentació