Notícies

El diputat Jordi Masquef, en la presentació de la 3a Volta a Girona per a cadets i júniors a Agullana i de l'11è Enduro Salines a Maçanet de Cabrenys

Foto : El diputat Jordi Masquef, en la presentació de la 3a Volta a Girona per a cadets i júniors a Agullana i de l'11è Endu

La Diputació de Girona fomenta i recupera el ciclisme a l'Alt Empordà
En la presentació, hi han participat l'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch; l'alcalde d'Agullana, Josep Jovell, i el director de la cursa, Jep Coromines
El Consorci Salines Bassegoda té més de 600 quilòmetres pedalables de muntanya

Aquest matí el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; l'alcalde d'Agullana, Josep Jovell; l'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, i el director i organitzador de la cursa, Jep Coromines, han presentat a la Diputació de Girona diferents activitats ciclistes de l'Alt Empordà: la 3a Volta a Girona per a cadets i júniors a Agullana, que tindrà lloc el dissabte 30 d'abril, i l'11è Enduro Salines a Maçanet de Cabrenys, que es farà el diumenge 1 de maig.

La Diputació de Girona ajuda els municipis que integren el Consorci Salines Bassegoda, a l'Alt Empordà, a recuperar i fomentar el ciclisme a la comarca alt-empordanesa. El Consorci Salines Bassegoda engloba disset municipis de la comarca i té més de 600 quilòmetres pedalables.

Des de l'organització s'han explicat les dues curses que tindran lloc el proper cap de setmana:

Volta a Girona - 30 d'abril de 2022
Primera etapa de la 3a Volta a Girona de ciclisme de carretera en les categories de cadet i júnior
Dissabte vinent, 30 d'abril, a les 16 hores, tindrà lloc la sortida de la primera etapa de la 3a Volta a Girona de ciclisme de carretera, en les categories de cadet i júnior, masculí i femení. Aquesta primera etapa té un recorregut amb sortida i arribada a Agullana (Alt Empordà) de 47,6 km per a la categoria de cadet, i de 80,6 km per a la de júnior, que recorre diversos municipis de la comarca de l'Alt Empordà. A més d'Agullana, passarà per Cantallops, Sant Climent Sescebes, Espolla, Rabós, Vilamaniscle, Garriguella, Vilajuïga, Pedret i Marzà, Peralada i Mollet de Peralada.
La primera etapa de la Volta l'organitza l'Ajuntament d'Agullana, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i del Consorci Salines Bassegoda.

Enduro Salines - 1 de maig de 2022
11è Enduro Salines a Maçanet de Cabrenys
El primer diumenge de maig, a les 8 hores, sortirà el primer corredor de l'onzena edició de l'Enduro Salines, una cursa de descens en bicicleta que té lloc des de l'any 2011 a Maçanet de Cabrenys.
L'organització preveu que hi participin més d'un centenar de corredors de les tretze categories convocades, tant amateurs com professionals. La prova serà puntuable per al Campionat de Catalunya i està emmarcada en la Copa Pirineus Internacional, que es presentarà els propers dies.

El circuit dissenyat enguany compta amb un total de 31 km balisats i 4 trams cronometrats que, com és habitual, discorren entre boscos d'alzines i de castanyers del massís de les Salines. Els corredors compten amb suport organitzatiu i espai d'estada des del divendres 29 d'abril, amb la recollida del dorsal i l'acreditació federativa. El dissabte 30 d'abril, s'obrirà el circuit per als participants a la cursa. El diumenge 1 de maig, des de les 8 hores, sortiran els corredors de les diferents categories. Es preveu que l'entrega de trofeus tingui lloc al voltant de les 14 hores.

L'11è Enduro Salines compta amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Maçanet de Cabrenys i el Consorci Salines Bassegoda.
El diputat delegat del Servei d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha manifestat: «Des de la Diputació ens omple d'orgull fomentar i recuperar el ciclisme a l'Alt Empordà, juntament amb el Consorci Salines Bassegoda, a través dels municipis de la demarcació».

Tot seguit, ha afegit: «Pedalar en les diferents voltes i curses que s'organitzen al territori, amb la participació de més d'uns tres-cents corredors de diferents categories, tant amateurs com professionals, en les diferents convocatòries, requereix molt d'esforç logístic però també econòmic. La Diputació hi col·labora per promoure aquestes curses, perquè oferir recursos per a l'esport és apostar pels municipis que el fomenten i també és posar en valor els municipis des del punt de vista turístic promovent el rerepaís del qual som creditors. Aquestes curses són generadores de marca i posen en valor l'Empordà i Girona».
Per acabar, ha remarcat, adreçant-se al Consorci i a l'organització: «Valorem moltíssim la feina encomiable d'institucions com la vostra, que, a banda dels resultats esportius, entenen la pràctica esportiva com un espai de cohesió, de transmissió d'experiències i de valors individuals i col·lectius».

Des de l'organització, Jep Coromines ha destacat que mouen més de 150 persones per preparar aquestes curses ciclistes al més alt nivell: «Volem recuperar el ciclisme a la comarca i tenim un calendari internacional de proves esportives a diferents seus».

L'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch, en la seva intervenció, ha assenyalat que aquestes curses permeten que es conegui més la zona interior de la comarca de l'Alt Empordà: «Som al peu de l'Espai Natural Protegit del Massís de les Salines i volem fer difusió dels municipis que formen el Consorci Salines Bassegoda fomentant el turisme esportiu, un turisme que vol gaudir de la natura i la vol protegir».

Josep Jovell, per la seva banda, com a alcalde d'Agullana, que ha organitzat per segon any consecutiu la 3a Volta a Girona amb sortida i arribada al municipi, ha dit: «Estem decidits a invertir en l'esport, en aquest cas el ciclisme i el ciclisme de base i femení, i a promocionar-lo. Agullana està implicat en el ciclisme des de fa molt, ja que enguany se celebren els 50 anys de la Volta a l'Empordà. Estem molt compromesos amb el territori, formem part del Consorci Salines Bassegoda, que tornem a potenciar per col·laborar amb tots els municipis. I la idea d'aquestes curses és promoure esport i territori».

Consorci Salines Bassegoda
El setembre de 2007 es constitueix el Consorci Salines Bassegoda, que integra els municipis d'Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d'Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant i la Vajol, juntament amb la Diputació de Girona.

Els objectius del Consorci són preservar i revalorar el patrimoni paisatgístic, cultural i mediambiental de l'espai delimitat pels municipis integrants del Consorci i promoure el desenvolupament sostenible de les activitats econòmiques que siguin compatibles amb les funcions que compleix dins dels termes municipals dels municipis integrants.
Amb aquesta finalitat, els objectius s'orienten en quatre grans eixos:
1. Protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural de Salines Bassegoda.
2. Desenvolupament local que millori les condicions de vida de la població vinculada a Salines Bassegoda, basat en l'aprofitament sostenible dels seus recursos.
3. Ordenació dels usos de lleure.
4. Foment de l'educació ambiental i la recerca científica.