Notícies

La 20a edició del MICFootball es presenta a la Diputació de Girona amb la participació de 300 equips internacionals

Foto : La 20a edició del MICFootball es presenta a la Diputació de Girona amb la participació de 300 equips internacionals</

Un total de 33 seus de les comarques gironines acolliran el torneig, que tindrà lloc del 12 al 17 d'abril i reunirà 6.000 participants d'uns 30 països

L'esdeveniment no es va poder disputar els dos anys anteriors (2020 i 2021) a causa de la situació pandèmica

El saló de sessions de la Diputació de Girona ha estat l'escenari aquesta tarda de la presentació de la 20a edició del torneig internacional MICFootball (MIC - Mediterranian International Cup), que es disputarà del 12 al 17 d'abril a la demarcació de Girona. L'esdeveniment es tornarà a disputar després de dos anys de parèntesi obligat per la pandèmia de la covid-19. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte, en el qual també han intervingut el president i director del MICFootball, David Bellver i Juanjo Rovira, respectivament; la directora dels Serveis Territorials de la Presidència de la Generalitat de Catalunya a Girona, Maria Josep Porta, i el futbolista del Girona FC Àlex Baena, que n'és el padrí. També hi ha assistit el diputat d'Esports, Jordi Masquef; la directora d'Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle, i alcaldes i regidors de municipis que acullen el torneig.

L'edició d'enguany compta amb 300 equips d'uns 30 països i 6.000 participants que es repartiran en nou categories (des de l'U12 fins a l'U20, entre futbol base masculí i femení). En total, 33 seus de les comarques gironines acolliran la competició, amb Roses com a novetat. El municipi alt-empordanès rebia participants en hotels els últims anys i, en aquesta ocasió, també s'hi podran veure partits. 

Per evitar aglomeracions a les graderies, la inauguració del torneig (13 d'abril) es desdoblarà en quatre seus: Figueres -amb l'estadi de Vilatenim com a escenari principal-, Palamós, Lloret de Mar i l'Estartit. Les nou finals es dividiran, com en la darrera edició disputada, entre Figueres i Palamós, el cap de setmana. 

La resta d'escenaris del torneig són Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava (Castelló d'Empúries), Fornells de la Selva, Hostalric, l'Escala, la Bisbal d'Empordà, la Jonquera, Llançà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Mont-ras, Palafrugell, Pals, Quart, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat: «Per a les comarques gironines és un orgull poder ser l'escenari d'un dels torneigs de futbol base amb més prestigi del món. Un torneig que ens ha permès veure jugadors que, més tard, han esdevingut estrelles mundials (com Messi, Piqué o Neymar) i que alhora genera beneficis directes sobre l'economia local. Vull agrair a l'organització l'aposta ferma i continuada pel nostre territori des dels seus inicis».

Els participants

D'entre els 300 equips confirmats en aquesta edició, hi haurà representants de molts països europeus (Itàlia, Portugal, França, Regne Unit, Suècia, Romania, Israel i Espanya), així com d'arreu del món: Estats Units, Japó, Brasil, Mèxic, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico i Corea del Sud. 

Quant als equips confirmats, n'hi ha la meitat dels vint que integren la Primera Divisió de futbol espanyola (FC Barcelona, Reial Madrid FC, RCD Espanyol, Club Atlètic de Madrid, València CF, Vila-real CF, Real Betis Balompié, Sevilla FC, Reial Societat de Futbol i Athletic Club de Bilbao), i de punters europeus com el Manchester United FC, el Liverpool FC i el Paris Saint-Germain FC. Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món. 

En paral·lel, també tindrà lloc el MICIntegra, enfocat a persones amb diversitat funcional i que té el suport de l'Obra Social "la Caixa". La vuitena edició està programada per al proper 15 d'abril a Vidreres. 

L'impacte

El MICFootball, organitzat per MICSports, torna a comptar aquest any amb la Diputació de Girona i CaixaBank com a socis principals. L'esdeveniment mou 400 voluntaris i millora el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecta a àmbit internacional. 

Segons l'estudi d'impacte econòmic del MIC - Mediterranean International Cup 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el MICFootball va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d'euros amb un pressupost de 2,8. Per cada euro invertit per l'Administració pública, es va produir un retorn al territori superior als 100 euros. 

Els valors que intenta traslladar el torneig també es plasmen amb el Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos, amb la voluntat de recordar la figura del periodista i amb l'objectiu d'impulsar el periodisme esportiu i promocionar els joves periodistes. El guardó, impulsat per MICSports amb la col·laboració de Mediapro, arriba a la 10a edició i reconeixerà un treball elaborat per un estudiant de periodisme, que obtindrà una estada en pràctiques al canal GOL.