Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, dona la sortida al Ral·li Costa Brava

Foto : Miquel Noguer, Àlex Romaní i Joaquim Ayats, en l'acte.

El 70è Ral·li Motul Costa Brava ha batut enguany el seu rècord de participació femenina i internacional

La prova, la més antiga del calendari automobilístic a l'Estat, es disputa fins diumenge per mítiques carreteres gironines

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat de la corporació i vicealcalde de Girona, Joquim Ayats, van participar ahir dijous en la cerimònia de sortida del 70è Ral·li Motul Costa Brava. La prova, que obre la temporada del Campionat Europeu de Ral·lis Històrics de la Federació Internacional de l'Automòbil, es disputa fins diumenge per trams de carreteres gironines considerades mítiques pels aficionats de l'especialitat.

En l'acte, al pont de Pedret de Girona, Miquel Noguer va onejar la bandera de sortida al primer vehicle que va arrencar en el Ral·li, el Lancia Delta HF Integrale dels italians Lucky (Luciano Battistoli) i Fabrizia Pons, vencedors de la prova en dues ocasions. Prèviament, els mateixos Lucky i Pons, a més d'altres participants destacats com Salvador Servià o Tony Fassina, van signar autògrafs per al públic assistent.

Més de 170 vehicles prenen part enguany en el Ral·li, que ha batut dos rècords: el de participació estrangera, amb prop de la meitat d'equips que provenen de fora de l'Estat, i el de participació femenina, amb tretze dones pilot i un 25 % de dones copilot. Un dels actes destacats de la cerimònia de sortida, de fet, ha estat la foto de família amb una àmplia representació de les dones que prenen part en el Ral·li. 

Dotze trams en dues etapes

La prova compta aquest any amb dotze trams (sis de diferents) per a un total de 155 quilòmetres cronometrats. Avui divendres es realitzaran sis trams, repartits en dos bucles de tres trams cadascun: els Àngels, Santa Pellaia i la Ganga. Entre tots dos bucles hi haurà un reagrupament a Palamós, on els vehicles quedaran exposats enfront de la platja Gran. La jornada decisiva arribarà demà dissabte, amb la disputa dels últims sis trams, també repartits en dos bucles de tres trams: Osor, Collsaplana i Cladells. Al migdia hi haurà un reagrupament a Santa Coloma de Farners.

Han participat també en l'acte Àlex Romaní, president de Club RallyClassics, i representants dels patrocinadors i de les federacions d'automobilisme catalana, espanyola i internacional.