Notícies

Miquel Noguer destaca la visibilitat que la Volta ofereix al territori, en la presentació de la 101a edició

Foto : Fotos: Volta Catalunya

Les carreteres de les comarques gironines seran escenari de les tres primeres etapes de la prova, que tindrà lloc del 21 al 27 de març

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest dimecres a la tarda en la presentació oficial de la Volta Ciclista a Catalunya del 2022. En l'acte, que ha tingut lloc a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona, s'han fet públics tots els detalls d'aquesta 101a edició, que es disputarà del 21 al 27 de març. 

Com és habitual, les comarques gironines hi tindran un paper rellevant, i les tres primeres etapes transcorreran per carreteres de la demarcació. En l'etapa inaugural, el dilluns 21 de març, la sortida i l'arribada serà a Sant Feliu de Guíxols. L'endemà, el pilot sortirà de l'Escala i arribarà fins a Perpinyà. Serà el primer cop des del 1955 que l'esdeveniment farà parada a la Catalunya del Nord. La tercera etapa, el dia 23, començarà a Perpinyà i acabarà a la Molina.  

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona ha subratllat el prestigi de la Volta. Fundada el 1911, és la tercera prova per etapes més antiga del món després del Tour de França (iniciada el 1903) i el Giro d'Itàlia (1909). La Diputació de Girona segueix donant-hi suport econòmic: «L'aposta pel ciclisme i, concretament, per la Volta a les comarques gironines ve de lluny, i estem molt satisfets de continuar-hi lligats. Donar suport a aquest esdeveniment significa estar al costat dels municipis, perquè els dona visibilitat», ha destacat Miquel Noguer. 

Un total de vint-i-cinc equips de primer nivell prendran la sortida en la competició, que combina corredors consolidats i de primer nivell (Alejandro Valverde, Philippe Gilbert o Nairo Quintana) amb estrelles emergents del ciclisme internacional, com Juan Ayuso, Tobias Johannessen i Roger Adrià.  El britànic Adam Yates va ser el guanyador de l'edició de l'any passat, la del centenari. 

La Volta Ciclista a Catalunya farà entrega al president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer -en aquest cas, com a alcalde de Banyoles- de la Medalla d'Honor a l'Ajuntament de Banyoles. 

En l'acte de presentació de la Volta, que s'ha emès en directe pel canal Esport 3, també hi han intervingut la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà; la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, Anna Caula; l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols i diputat de la Diputació de Girona, Carles Motas, i el director general de la Volta, Rubèn Peris.