Notícies

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, en la presentació de l'Escala com a seu d'una sortida d'etapa de la Volta 2022

Foto : El diputat d'Esports, Jordi Masquef, en la presentació de l'Escala com a seu d'una sortida d'etapa de la Volta 2022</

Serà el primer cop que aquest municipi de l'Alt Empordà acollirà la ronda catalana, que tindrà lloc del 21 al 27 de març

Després de cent edicions disputades i 111 anys de vida, la Volta Ciclista a Catalunya arribarà a l'Escala. Ho farà com a seu d'una sortida d'etapa de l'edició del 2022. Així s'ha anunciat aquest migdia en un acte a l'Ajuntament, que ha comptat amb la presència del diputat d'Esports, Jordi Masquef; l'alcalde, Víctor Puga, i el president de la ronda catalana, Rubèn Peris. 

«Serà, sens dubte, un esdeveniment història per a l'Escala, perquè la Volta és un dels grans símbols de l'esport català. S'hi podran veure en acció, i de molt a prop, algunes de les màximes estrelles del ciclisme mundial i es promocionarà el municipi turísticament a escala mundial», ha destacat Jordi Masquef en la seva intervenció. 

Un any més, la Diputació de Girona torna a donar suport a la prova, englobada dins del calendari UCI World Tour. Enguany, les comarques gironines tindran protagonisme en tres etapes: la inaugural (el dilluns 21 de març), amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols; una altra amb final a l'estació d'esquí de la Molina, i la que tindrà com a punt de sortida l'Escala. 

Amb una difusió mediàtica espectacular, que en la darrera edició va arribar a 190 països i va tenir una audiència de 15,7 milions d'espectadors únics mitjançant Eurosport, la Volta és una finestra al món per a totes les poblacions que s'hi impliquen com a sortida o arribada d'etapa. 

El britànic Adam Yates va ser el darrer ciclista a inscriure el seu nom en la prova, que es va començar a disputar el 1911 i és la tercera prova per etapes més antiga del món. Només la superen el Tour de França (1903) i el Giro d'Itàlia (1909).