Notícies

Es presenten els Campionats de Catalunya Universitaris 2021, que tindran lloc a Girona

Foto : Es presenten els Campionats de Catalunya Universitaris 2021, que tindran lloc a Girona

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, ha intervingut aquest migdia en l'acte de presentació, en què s'han donat detalls de l'esdeveniment, programat per al març i l'abril

Els Campionats de Catalunya Universitaris 2021 s'han presentat aquest migdia en un acte per via telemàtica en el qual ha participat el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef. L'edició del 2021, organitzada per la Universitat de Girona (UdG), es desenvoluparà durant els mesos de març i abril a la ciutat de Girona si la pandèmia de la COVID-19 ho permet.

En la compareixença, també hi ha intervingut el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi; el cap de la Representació Territorial de la Secretaria de l'Esport i de l'Activitat Física a Girona, Josep Pujols, i el regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Adam Bertran.

Aquesta serà la 36a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, en els quals participen esportistes de les dotze universitats catalanes. La passada edició, promoguda per la Universitat Autònoma de Catalunya (UAB), es va disputar a Sabadell i es va veure condicionada a partir del març per la situació d'emergència sanitària.

"Ens trobem en un moment en què cal fer un esforç per adaptar-nos als canvis que han arribat i als que es preveuen a curt termini. I, en aquest sentit, la UdG ha assumit amb determinació i valentia el repte d'organitzar aquests campionats. I parlo de repte perquè cal garantir uns protocols estrictes perquè les competicions es puguin desenvolupar sense alteracions", ha destacat Jordi Masquef.

El diputat d'Esports ha subratllat que "a la Diputació de Girona sempre hem estat al costat de l'esport, i ara més que mai ho continuem fent. Farem tot el que sigui a les nostres mans per col·laborar en activitats com aquesta, que es porten a terme a les comarques gironines".

L'esdeveniment
Girona, que aquest curs té la denominació de "Ciutat Esportiva Universitària", acollirà els esports d'equip dels Campionats de Catalunya Universitaris 2021. Es tracta de les competicions de futbol, futbol sala, bàsquet, handbol, rugbi i voleibol, tant en categoria masculina com femenina. Es calcula que hi haurà un total de 97 equips (54 de masculins i 43 de femenins) i al voltant d'uns 1.500 participants.

En aquesta edició, s'han fet canvis en el sistema de competició per reduir el nombre de contactes. Es farà una primera concentració durant les dues primeres setmanes de març (fase de grups) i una segona a l'abril, després de Setmana Santa (semifinals i finals).

La Universitat de Girona ha elaborat un protocol COVID-19 específic amb totes les mesures de seguretat i sanitàries per a aquest esdeveniment, que ja ha rebut el vistiplau de la Secretaria de l'Esport i de l'Activitat Física.

Quant als esports individuals, que es reparteixen per tot el territori català durant el curs, no s'han pogut disputar competicions en aquest primer quadrimestre, ja que, o bé s'han ajornat per a una altra data, o bé s'han cancel·lat.