Notícies

Fermí Santamaria a l’entrega dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona

Foto : Fermí Santamaria a l’entrega dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona

El passat 9 de juny la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir el lliurament dels vintens Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que es convoquen des del 1997. En aquesta nova edició s’han presentat un total de noranta-una propostes, de les quals quaranta-tres han estat seleccionades pel jurat, format per Jaume Avellaneda, Magda Mària, Manuel Ruisánchez i Núria Salvadó. En l’acte d’entrega dels premis, van ser-hi presents Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Narcís Reverendo, president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Joan Alcalà, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, entre altres autoritats.

Durant la seva intervenció, Fermí Santamaria va destacar que «des de la Diputació de Girona veiem l’arquitectura com una forma artística més, un patrimoni que cal potenciar i conservar». Tal com va afirmar, «la vintena edició d’aquests premis d’arquitectura demostra l’enorme tasca del COAC».

Els premiats d’enguany han estat: En l’apartat «Arquitectures», el premi ha recaigut, ex aequo, en Dues cases de suro de Palafrugell, d’Emiliano López i Mònica Rivera, i en Casa davant el mar del Port de la Selva, de Xavier Martí i Lucía Ferrater.

El radiador de llum, a Banyoles, d’Eduard Callís i Guillem Moliner, es va endur el premi «Interiors», mentre que l’acció Cuques de llum a Olot, de Jordi Hidalgo, va obtenir el premi «Paisatges». El projecte Dèdal a Girona, de Laia Escribà, Oriol Granyer i Miquel Prats, va ser premiat amb el premi «Efímers 2017». I la renovació de la façana de l’Onyar, 35 anys després d’haver-se executat, va rebre el premi «Més 10». El projecte és dels arquitectes Josep Fuses i Joan Maria Viader.

Després de vint anys, aquests premis que atorga anualment la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han esdevingut un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció. Enguany, i per primera vegada, s’exposaran tots els projectes que es presentin a la sala La Cova, i es farà una segona exposició amb els projectes seleccionats, que viatjarà pel territori per mostrar l’arquitectura de les comarques de Girona.


Etiquetes

Centre gestor

Servei d'Arquitectura

Contacte

Oficina de Difusió

comunicacio@ddgi.cat