Notícies

Els Premis d’Arquitectura guardonen les obres més significatives de les comarques gironines

Foto : Els Premis d’Arquitectura guardonen les obres més significatives de les comarques gironines

Divendres al vespre, la seu de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de  Catalunya va acollir la 19a edició dels Premis d’Arquitectura, que tenen com a objectiu guardonar les obres més significatives fetes a qualsevol lloc de les comarques gironines.

En l’acte, hi va participar el vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; el president de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo, i l’arquitecte representant del jurat dels Premis 2016, Claudi Aguiló.

De nou, hi va haver una participació considerable, amb un total de cinquanta-un projectes  presentats en les tres categories establertes (Arquitectura, Espais Exteriors i Espais Efímers), dels quals setze van arribar a la fase final. Per categories, d’aquestes setze propostes seleccionades, nou corresponen a Arquitectura, tres, a Espais Exteriors, i quatre són d’Espais Efímers. En relació amb la tipologia, les d’Arquitectura són majoritàriament habitatges unifamiliars i equipaments, les d’Espais Exteriors són adequacions d’espais exteriors, i, finalment, les d’Espais Efímers són exposicions i intervencions en espais interiors.

El jurat que va valorar els projectes va ser presidit per l’arquitecte Andrew Groarke (del Regne Unit) i pels vocals Ramon Sanabria i Boix, Claudi Aguiló i Aran (de Barcelona) i Lídia Parada i Soler (de Figueres), acompanyats per un membre de l’actual Junta Directiva de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, que va actuar com a secretari sense vot.

A més dels premis atorgats en les tres categories, en aquesta ocasió també es va lliurar el Premi de l’Opinió de la Cultura i de la Indústria, amb el qual professionals de la gestió cultural i de la comunicació, d’una banda, i de la recerca tecnològica i la producció industrial, de l’altra, van guardonar una de les obres.

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona volen realçar l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació, i mostrar l’esforç continuat de tots els professionals que fan prevaler els valors de l’excel•lència, el rigor i la seriositat.

Premiats

  • Premi d’Espais Exteriors: Lluna plena, a Olot.
  • Premi d’Arquitectura: Reforma d’una masia al Baix Empordà.
  • Premi d’Espais Efímers: Declarat desert pel jurat.
  • Menció Especial d’Arquitectura i Premi Jurat de l’Opinió 2016: Edifici de recepció del Museu Arqueològic d’Empúries, a l’Escala.

Etiquetes

Centre gestor

Servei d'Arquitectura

Contacte

Oficina de Difusió

comunicacio@ddgi.cat