Notícies

La Diputació ajuda amb tres milions d'euros 142 ajuntaments gironins per reparar els desperfectes del Gloria

Foto : La Diputació ajuda amb tres milions d'euros 142 ajuntaments gironins per reparar els desperfectes del Gloria

La Junta de Govern ha aprovat aquest matí la concessió d'aquestes subvencions, que permetran fer actuacions de manteniment com ara la restitució de camins o la reparació de desperfectes en infraestructures

El president, Miquel Noguer, ha destacat que «la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal»

La Diputació de Girona ajudarà amb tres milions d'euros 142 ajuntaments de la demarcació per finançar els desperfectes que el temporal Gloria va causar el mes de gener passat. La Junta de Govern de la corporació ho ha aprovat aquest matí. Això suposa un increment d'un milió d'euros respecte de l'import total de la subvenció previst inicialment.

Aquestes subvencions extraordinàries permetran fer actuacions de manteniment arreu del territori com ara atendre danys, desperfectes en camins o infraestructures i altres incidències que va provocar el Gloria. L'import màxim dels ajuts és de gairebé 35.000 euros per ajuntament, i el mínim, de 3.000 euros.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que «la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, en consonància amb l'abast dels desperfectes que hi va haver».

L'Àrea de Cooperació als Municipis gestiona aquests ajuts. Quant als imports concedits als ajuntaments per finançar part de les despeses derivades del Gloria, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha apuntat que s'ha treballat sempre amb la voluntat de ser «al màxim de curosos i equitatius amb els recursos i les necessitats dels municipis». I ha afegit: «Per aconseguir aquesta equitat entre municipis grans i petits s'ha establert que l'import de les despeses municipals provocades pel temporal havia de ser superior a l'1 % de la despesa corrent del municipi».

La Diputació de Girona, des del primer moment, ha ofert suport a les corporacions gironines afectades pel Gloria amb recursos tècnics i econòmics per iniciar les feines de reconstrucció. En aquest sentit, i a banda d'aquesta darrera línia d'ajuts als municipis, la corporació també ja havia destinat 2.725.800 euros per pal·liar-ne els efectes en el seu àmbit d'actuació: la reparació de les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona i de carreteres que formen l'àrea gironina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, i actuacions en la xarxa viària de la seva competència. En total, doncs, la corporació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d'euros pels danys del Gloria.