Notícies

El Fons de Subvencions continua creixent, amb una aportació aquest any de més de vint milions d'euros als ajuntaments

Foto : El Fons de Subvencions continua creixent, amb una aportació aquest any de més de vint milions d'euros als ajuntaments
La Diputació aporta aquest any 20.170.569,85 euros als ajuntaments de les comarques gironines per mitjà del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural. Amb aquestes subvencions, la corporació ajuda a garantir el finançament dels serveis municipals obligatoris (com ara l'enllumenat públic, el clavegueram, l'accés a nuclis de població, la pavimentació de vies públiques, la neteja viària, etc.), a promoure activitats culturals, a afavorir l'accés a les noves tecnologies i a millorar camins municipals. L'import de la convocatòria ha augmentat de manera considerable els últims anys: aquest 2019 hi destina un 6,21 % més que el 2018 i un 34,56 % més que el 2017.

El programa es coneix com a «Fons de subvencions» i és una font important de recursos econòmics per als ajuntaments. De fet, respon al compromís d'assistència i cooperació de la Diputació amb els 221 municipis de les comarques gironines. A banda de l'augment de l'import que s'hi destina, dues novetats d'aquesta convocatòria són la modificació parcial d'alguns criteris d'assignació de les subvencions per afavorir els municipis petits i mitjans i la inclusió de les entitats municipals descentralitzades com a beneficiàries (en el cas de la demarcació de Girona, només hi ha la de l'Estartit).

Adjuntem una graella de la distribució dels ajuts, per comarques i àmbits.

Les sol·licituds per a aquestes subvencions es poden presentar a partir del 15 de febrer i fins al 15 de març per mitjà del web de la Diputació de Girona.


La imatge és d'una actuació que s'ha fet a Peralada amb una dotació del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural. En concret, s'ha millorat el passeig de Sotamuralla, amb la formació de voreres, i l'accessibilitat dels carrers de Sant Sebastià, Sotamuralla i la Font. Autoria: Ajuntament de Peralada.


Documentació