Notícies

Reunió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès pels efectes de les restes de l'huracà Leslie

Foto : Autoria: M. Millan
Fermí Santamaria, president accidental de la Diputació de Girona, ha assistit aquesta tarda al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès, que en sessió extraordinària s'ha reunit a la seu del Consell Comarcal a Ripoll per tractar l'impacte dels efectes de les restes de l'huracà Leslie a la comarca.

A la reunió hi han participat també: Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès; Pere Vila, delegat del Govern a Girona; Rosa Vestit, directora general de l'Administració local; Raül Morales, director dels Serveis Territorials de Presidència de Girona; Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior de Girona; Pere Saló, director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona; Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona; Àlex Rocas, director territorial de Girona de l'Agència Catalana de l'Aigua, i alcaldes i alcaldesses del Ripollès.

Prèviament s'ha fet una visita sobre el terreny a l'entorn del riu Ter, a l'altura del nucli de Ripoll, per comprovar in situ els efectes del temporal Leslie al Ripollès, focalitzats especialment en aquesta comarca.

Des del Consell Comarcal es va demanar als ajuntaments de la comarca que fessin una valoració dels danys soferts, sobretot en les lleres dels rius, en infraestructures generals (carreteres i camins rurals), en espais públics municipals i en instal·lacions privades.

L'estat en què van quedar les lleres dels rius i alguns ponts, sovint plens de troncs de grans dimensions, va impulsar la institució a fer un pas endavant amb la voluntat d'unir esforços a la comarca i coordinar la recuperació de la normalitat.

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses debatrà la manera com fer efectiva una resposta conjunta i com dotar i donar recursos suficients per retornar a la normalitat, atesa la manca de capacitat econòmica suficient dels ajuntaments i del Consell.