Notícies

Inaugurat el postgrau en administració electrònica i govern obert al món local

Foto : Autoria: M.Millan
Fermí Santamaria, vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pilar Marquès, directora general d'Innovació i Formació de la Fundació UdG; Jordi Foz, secretari general de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de Catalunya; Marga Bonmatí, directora general del Consorci Administració Oberta de Catalunya; Jordi Pineda, secretari general de la UdG, han inaugurat avui el Postgrau d'Administració Electrònica i Govern Obert.

La idea d'aquest postgrau va sorgir arran de la preocupació de la Diputació de GIrona per poder donar el suport que necessiten els treballadors i responsables polítics del món local en: administració Electrònica  i  govern obert.
El vicepresident de la Diputació ha destacat que «aquesta formació és un element més del suport que oferim al món local. S'adreça als treballadors públics que han d'implantar les noves normatives i encarar els canvis que implica l'Administració Electrònica i el Govern Obert».

Durant la seva intervenció el vicepresident Santamaria ha expressat que «des de la Diputació de Girona ja s'ha fet el pas cap a l'Administració Electrònica. I estem ajudant 165 ajuntaments a implantar-la, ha destacat Fermí Santamaria. Ho fem amb un model d'organització i sistema de treball i amb aplicacions per convertir en electrònics tràmits per als ciutadans».

El postgrau es divideix en dos mòduls: administració electrònica, que proporciona coneixements pràctics i professionalitzadors a treballadors públics del món local immersos en el procés d'implantació de l'administració electrònica en les institucions on treballen, i el de govern obert, mòdul més ampli que ofereix una visió del govern obert i de tots els àmbits que en formen part, com la transparència, la participació ciutadana, la col·laboració i el bon govern.

El postgrau va dirigit als treballadors de les administracions locals que estan immersos en el procés d'implantació de l'administració electrònica i el govern obert o bé volen aprofundir en els seus reptes. També es dirigeix als professionals del sector privat que treballen en projectes d'aquest àmbit.

Entre d'altres, els objectius del curs són adquirir coneixements avançats en administració electrònica al món local; posar-se al dia sobre la legislació i sobre els canvis derivats de les noves eines d'administració electrònica, i adquirir les eines necessàries per facilitar la reflexió sobre els nous recursos d'administració electrònica i de gestió.

La primera edició del postgrau ha començat avui  28 de setembre de 2018 i s'acabarà el 5 de juliol de 2019, i es durà a terme al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona).

Podeu trobar-ne més informació a http://www.postgraueadministracio-governobertudg.com/