Notícies

Programa pilot del Pla de Serveis d'Assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris

Foto : Programa pilot del Pla de Serveis d'Assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris
La Diputació de Girona ha presentat aquest matí el programa pilot del futur Pla de Serveis d'Assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris, que la corporació vol implementar en breu. El programa pilot es durà a terme als municipis d'Espolla i d'Ullastret durant els propers mesos, i posteriorment s'oferirà en forma de Pla de Serveis a la resta de municipis de les comarques gironines.

Durant la presentació, Fermí Santamaria, vicepresident i diputat de Cooperació Municipal de la Diputació de Girona, ha destacat que l'actuació respon a la voluntat de la Diputació de donar suport als municipis gironins, especialment als que disposen de menys recursos humans i econòmics, per tal que tots els ciutadans disposin d'uns serveis públics de qualitat.

Suport tècnic, material i formatiu

La Diputació iniciarà el programa pilot fent l'inventari del cementiri dels municipis per tal de disposar de les dades actualitzades i informatitzades de difunts i de titulars de les unitats d'enterrament. Tot seguit es posaran a disposició dels municipis un seguit de recursos:
  • _ Cens de cementiris i serveis funeraris de la demarcació de Girona.
  • _ Inventari dels cementiris municipals (el treball obtindrà i ordenarà tota la informació relacionada amb les unitats d'enterrament que formen part del cementiri: difunts, titulars...).
  • _ Aplicació informàtica de gestió de cementiris municipals.
  • _ Assessorament tècnic i jurídic en l'àmbit de la gestió de cementiris i serveis funeraris.
  • _ Estudis de costos de manteniment de cementiris municipals i de la gestió econòmica del servei.
  • _ Recull de normativa, modelització i documents rellevants per a la gestió de cementiris i serveis funeraris.
  • _ Formació en l'àmbit de la gestió dels cementiris municipals i dels serveis funeraris.
L'actuació neix de la voluntat política manifestada en l'acord del Ple del 18 d'abril del 2017, relatiu a l'elaboració d'un cens de cementiris i serveis funeraris i de les necessitats dels municipis de rebre assessorament i assistència en aquesta matèria.