Notícies

Fermí Santamaria, a la presentació de la «Guia per dissenyar i executar processos participatius en l’àmbit municipal»

Foto : Fermí Santamaria, a la presentació de la «Guia per dissenyar i executar processos participatius e

El vice-president segon de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Municipal, Fermí Santamaria, ha participat aquest matí a la presentació de la nova Guia per dissenyar i executar processos participatius en l’àmbit municipal, que forma part de la col•lecció de guies breus editades per la Secretaria de Transparència i Govern obert de la Generalitat de Catalunya i que  vol servir al debat sobre com impulsar processos participatius. A la presentació, que ha tingut lloc a la sala Carles Rahola de la Delegació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya a Girona, també hi ha assistit Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert.

L’acte de presentació de la guia, organitzat juntament amb la Diputació de Girona, ha comptat amb una conferència de l’autor, el catedràtic i professor de la Universitat de Girona Quim Brugué, i un debat posterior per abordar aquells elements més rellevants per a qualsevol municipi que vulgui impulsar un procés participatiu. Tot seguit, diferents municipis de Girona han explicat, moderats per la tècnica de Participació Ciutadana de la Diputació Anna Brunsó, la seva experiència per tal d’il•lustrar els reptes, obstacles i solucions que van implementar.

Durant la jornada, s’ha posat de manifest que la incorporació d’una ciutadania activa en els processos de decisió i disseny de les polítiques públiques es manifesta amb pràctiques cada cop més habituals als governs locals. I també ha quedat palès que aquesta diversitat és mostra de la necessitat d’introduir processos participatius per a aconseguir prendre decisions més intel•ligents, una implementació més eficient de les polítiques i per a construir ciutadania.

Podeu accedir a la guia aquí:

http://exteriors.gencat.cat/web/.content/00_AMBITS/govern-obert/participacio/monlocal/presentacio_guia_quim_brugue/GUIA-BREU-8_web.pdf