Notícies

Fermí Santamaria destaca la importància de la Fira de Mostres com a potencial econòmic de la demarcació

Foto : Fermí Santamaria destaca la importància de la Fira de Mostres com a potencial econòmic de la dem

Aquest matí el vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, ha participat en la inauguració de la cinquanta-cinquena edició de la Fira de Mostres. A l’acte, que ha tingut lloc al Palau de Fires de Girona, també hi han assistit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president del comitè executiu de la Fundació Fira de Girona i president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, a banda d’altres representants institucionals.

Durant la trobada, Fermí Santamaria s’ha referit a la Fira com una iniciativa d’èxit la projecció de la qual ha superat l’àmbit de la demarcació gironina per inscriure’s en el conjunt de Catalunya: «emmarcat dins de les Fires de Sant Narcís, aquest esdeveniment representa el potencial econòmic de les comarques gironines», una afirmació que se sustenta en les dades de participació i d’assistència d’edicions anteriors. Sobre les possibilitats emprenedores del certamen el vicepresident ha destacat que «es tracta d’una oportunitat única per posar en contacte novetat i experiència, per posar en marxa la xarxa d’interrelació comercial». Els darrers anys de crisi han anat acompanyats d’una conjuntura econòmica poc estable, a la qual la Fira de Mostres s’ha sabut sobreposar incorporant al teixit productiu, de mica en mica, forces provinents d’altres sectors. «Això ha permès que les comarques gironines creixin i es diversifiquin —ha explicat Fermí Santamaria—, cosa que ha facilitat poder suportar la situació econòmica dels últims anys amb solidesa».

La Fira de Mostres, que s’estendrà fins al proper 1 de novembre, és una oportunitat de descobrir el potencial de la ciutat de Girona i la diversitat de l’oferta patrimonial, cultural i econòmica que es pot trobar arreu de les comarques gironines.

 

L’oferta turística gironina, present a la Fira de Mostres de Girona

 

Al certamen hi participen el Patronat de Turisme Costa Brava - Girona i el Consorci de les Vies Verdes de la Diputació, a banda d’altres entitats i empreses turístiques gironines. En el marc de la Fira, el Patronat presentarà nous productes turístics adreçats al públic de proximitat. Per exemple, el festival Som Cultura, que tindrà lloc el proper mes de novembre i que consisteix en una seixantena de propostes culturals a les comarques de Girona. També s’han exposat les vint-i-dues experiències enogastronòmiques per a la temporada de tardor-hivern d’enguany que s’ofereixen a diversos establiments i espais de la demarcació; els camins de ronda de l’Empordà i les rutes de senderisme per la Cerdanya, Banyoles i la vall de Camprodon; el nou mapa de les vies verdes gironines i la ruta Pirinexus; la programació d’activitats nàutiques dels clubs nàutics de l’Estartit i l’Escala; les visites al jardí botànic Marimurtra; el fullet Girona Episcopal i la ruta dels ibers, entre d’altres propostes turístiques.