Notícies

La Diputació signa el conveni pel qual destinarà 15,1 milions a ens públics locals i comarcals

Foto : La Diputaci&oacute; signa el conveni pel qual destinar&agrave; 15,1 milions a ens p&uacute;blics locals i comarcals</

Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni de col·laboració per al desenvolupament del Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local 2016 al Palau de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat i les quatre diputacions catalanes han acordat que aquestes cobriran el deute que el govern autonòmic té amb els ajuntaments i consells comarcals. Concretament, la Diputació de Girona destinarà un total de 15,1 milions d’euros als ens locals i comarcals, i actuarà segons les pròpies obligacions, de manera que garanteixi els principis de solidaritat i equilibri intermunicipal en el marc de la política econòmica i social.


Durant l’acte, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, ha destacat que «els ens locals i municipals disposaran de la liquiditat al més aviat possible», i ha afegit que «fer efectiva aquesta actuació d’assistència no hauria estat possible sense la bona coordinació entre l’Administració local i la Generalitat de Catalunya». També, Vila ha valorat que «aquest conveni de col•laboració és un fet de justícia amb els nostres ajuntaments, que durant la llarga situació de crisi econòmica i financera han estat garantint la prestació de serveis, així com desplegant activitats per a la reactivació econòmica local».


Els crèdits susceptibles de ser inclosos en aquest pla són les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya que corresponen al PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis) del curs 2014¬–2015, a les renúncies de les anualitats del PUOSC 2011–2012 i al FCL (Fons de Cooperació Local) de les comarques de Girona. Aquesta aportació econòmica contribuirà a rebaixar l’endeutament dels municipis gironins.


A l’acte de signatura hi han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, tots ells acompanyats per les autoritats corresponents.