Notícies

Més de 1.000 assistents al II Foro Excelencia Lloret 

Foto : Més de 1.000 assistents al II Foro Excelencia Lloret 

El II Foro Excelencia Lloret, que es va celebrar del 8 a l’11 de juny a Lloret de Mar, es va cloure dissabte després d’acollir 130 ponents internacionals de primer nivell, els quals van oferir conferències vinculades a diferents camps, com per exemple la ciència, l’educació, l’economia o la gastronomia. 

Enguany, per primera vegada, el Foro s’ha reproduït en temps real (streaming), amb una mitjana de 130 visites cada hora, fet que ha facilitat que totes les universitats i centres educatius col·laboradors hagin pogut seguir aquest esdeveniment. Pel que fa a la participació, han estat més de 1.000 persones —entre participants, assistents, organitzadors i ponents— les que han coincidit al llarg dels quatre dies del II Foro Excelencia Lloret, fet que consolida la importància creixent de la trobada. 

Durant l’acte de cloenda, el president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va destacar la qualitat «destacada» de les conferències programades pel Foro. Noguer també va dir que «des de la Diputació de Girona entenem que l’excel·lència és un valor que esdevé integrador quan ens adonem que per assolir les fites més altes necessitem fer-ho col·lectivament». El II Foro Excelencia Lloret s’ha consagrat com una trobada que mescla innovació i creativitat a partir de l’experiència de tots els professionals d’alt nivell que hi participen i, en conseqüència, per a les institucions representa una inversió important de cara a la formació i l’aprenentatge dels més joves. 

Aquesta segona edició del Foro ha involucrat quinze universitats, cinc de les quals són internacionals, com ara la Universitat de Hardvard, la de Minnesota, la de Montreal, la de Setton Hall i la Universitat de Yale. També, hi han participat universitats estatals, com per exemple la Universitat Complutense de Madrid, les escoles ESADE i IESE de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra i la Universitat de Girona, entre d’altres. 

La cloenda d’aquest II Foro va ser a càrrec de José Ramon Calvo, director general del Foro Excelencia Lloret, i hi van intervenir Miquel Noguer, president accidental de la Diputació de Girona; Meritxell Borrás, consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya; Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, i Lluís Pons, president del Foro Excelencia Lloret.