Notícies

La Diputació, a la constitució de la comissió gestora de Medinyà

Foto : La Diputació, a la constitució de la comissió gestora de Medinyà

Dissabte es va dur a terme la sessió constitutiva de la creació de la comissió gestora de Medinyà, un  pas endavant que ha de permetre a la població gironina poder exercir les competències que corresponen a un municipi independent. De fet, la continuació del procés iniciat el 4 de juny de 2015 al Parlament, quan es va aprovar la restitució de Medinyà, veurà la seva culminació en les properes eleccions municipals del 2019, amb l’elecció del nou alcalde o alcaldessa i dels membres de la corporació local.

L’acte, amb una forta presència institucional, va comptar amb els parlaments de Marc Puigtió, alcalde de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis; Sixte Galià, regidor del mateix ajuntament i responsable de Medinyà; Narcís Casassa, exalcalde de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis (2003-2015); Jaume Busquets, president  del Consell Comarcal del Gironès; Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona, i Meritxell Borràs, nova consellera del Departament de Governació.

Medinyà ha lluitat durant molts anys per recuperar la condició plena de municipi, que li va ser presa per un decret del règim franquista el 1972. La Diputació de Girona sempre ha donat suport als medinyanencs, i així ho demostra l’aprovació per unanimitat del posicionament a favor de la independència del municipi gironí al ple del 2012. Finalment, Medinyà ha acabat aconseguint esdevenir el 222è municipi de les comarques gironines i el 948è de Catalunya.

La sessió de constitució de la comissió gestora va tenir lloc dissabte a les 12 h del migdia, al local social de Medinyà, i va ser seguida en directe per més de 150 persones, entre autoritats i públic general. Després de l’acte de constitució de la comissió i de promesa de càrrec dels cinc integrants que formaran la junta —tres, del grup Medinyà 1972 - EPM (Montse Garcia, Guillem Trias i Maria Alguacil); un, de CiU (Josep Frigolé), i un altre, en representació del col·lectiu pro-Medinyà Independent (Josep Colom)—, es va votar a qui recauria la presidència de la comissió, i l’escollida va ser Montse Garcia, que s’encarregarà de gestionar el municipi fins a les properes eleccions municipals del 2019.