Notícies

La Diputació de Girona avançarà als consells comarcals gironins els 5,1 milions d'euros que els deu la Generalitat

Foto : Joan Giraut, president de la Diputació, i Miquel Noguer, diputat de Règim Econòmic i Noves Tecno

La Diputació avançarà als 8 consells comarcals gironins els 5.143.547,72 milions d'euros que actualment els deu la Generalitat. L'avançament forma part d'un pla extraordinari d'assistència financera que la Generalitat i les quatre diputacions catalanes han gestat per poder fer front al deute que l'Administració autonòmica té amb els consells comarcals catalans. El pla vol, d'una banda, alleugerir les obligacions de la Generalitat i, de l'altra, garantir que els consells facin front als problemes de liquiditat que pateixen. La Generalitat es compromet a retornar a la Diputació de Girona els diners avançats en tres pagaments als mesos de maig, juny i juliol de 2015.

L'import que la Diputació avançarà als consells és el que correspon a les obligacions contretes per la Generalitat amb els consells mitjançant el Fons de Cooperació Local (FCL). La xifra ascendeix a 5.143.547,72 €, resultat total de les quantitats corresponent a les anualitats de 2013 i 2014 del FCL reconegudes per la Generalitat a data 30 de setembre de 2014.

L'avançament va ser aprovat ahir pel Ple de la Diputació de Girona, amb els vots a favor de CiU (15), que governa amb majoria, i ERC (5). El PSC (7) es va abstenir i va argumentar que la prioritat de la Diputació han de ser els ajuntaments i no els consells comarcals. El vicepresident Miquel Noguer, diputat de Règim Econòmic i Noves Tecnologies, es va comprometre a saber el deute que la Generalitat té, a través del FCL, amb els ajuntaments gironins.