Notícies

La Diputació finança desperfectes per causes meteorològiques en deu municipis gironins per valor de 432.256,60 euros

Foto : La Diputació finança desperfectes per causes meteorològiques en deu municipis gironins per valor de 432.256,60 euros<

És l'aportació que ha fet el Servei d'Assistència i Cooperació als Municipis des que va engegar l'any passat aquesta nova línia de subvencions, que ajuda els ajuntaments que no poden assumir aquestes despeses extraordinàries

Fins ara, se n'han beneficiat Arbúcies, Besalú, Llanars, les Llosses, Riells i Viabrea, Torroella de Montgrí, Ullà, Vallfogona de Ripollès, Vidrà i Viladamat

La Diputació de Girona, a través del Servei d'Assistència i Cooperació als Municipis, ja ha destinat un total de 432.256,60 euros a despeses municipals extraordinàries per finançar actuacions derivades de causes meteorològiques. De moment, deu municipis de les comarques gironines s'han beneficiat d'aquesta nova línia de subvencions que es va posar en funcionament durant el 2020. 

L'objectiu d'aquestes ajudes extraordinàries és donar suport als ajuntaments perquè puguin prestar correctament tots els serveis municipals que hagin estat danyats per fenòmens meteorològics, geològics, catàstrofes naturals o altres situacions de caràcter imprevisible i que, per les seves característiques, no s'hagin pogut ajustar a una convocatòria pública específica. 

Durant aquest primer trimestre del 2021, s'han atorgat dues subvencions. Una ha estat per a l'Ajuntament de Llanars, per valor de 38.283,56 euros, per realitzar actuacions urgents a l'edifici de la sala de ball, motivades per un temporal. L'altra, de 12.016,09 euros, l'ha rebut l'Ajuntament de les Llosses per a l'arranjament d'una esllavissada al camí del Cobert de Puigcercós. 

El diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha manifestat que són unes subvencions «imprescindibles per atendre despeses extraordinàries motivades per fenòmens naturals imprevisibles que molts ajuntaments, per la seva dimensió, no podrien assumir». 

Deu actuacions durant el 2020

L'any passat, van ser nou els municipis que van rebre finançament per tirar endavant accions d'arranjament de camins, carreteres o actuacions en teulades d'edificis (document adjunt). Es tracta d'Arbúcies, Besalú, Riells i Viabrea, Torroella de Montgrí, Ullà, Vallfogona de Ripollès, Vidrà, Viladamat i les Llosses, que ha rebut ajudes per a arranjaments en els dos anys de convocatòria.

«La nostra responsabilitat, com a govern de la Diputació de Girona, és ser al costat dels 221 municipis de la demarcació de Girona i ajudar-los en tot el que sigui necessari per garantir un bon funcionament dels serveis públics municipals, i més quan les despeses que s'originen no estan incloses en el pressupost municipal», ha afegit Josep Maria Bagot.

Aquesta línia de subvencions extraordinàries no preveu el finançament d'actuacions motivades per fenòmens meteorològics amb una gran afectació territorial com va ser el temporal Gloria, el gener de l'any passat. En aquest cas, la Diputació de Girona va aprovar una convocatòria pública específica per a actuacions municipals, de la qual es van beneficiar 142 ajuntaments, que van rebre 3.000.000 d'euros per sufragar les despeses del temporal. 

Documentació