Notícies

La Diputació de Girona participa al Temps de Flors amb el Pati Cultural i amb una exposició col·lectiva

Foto : La Diputació de Girona participa al Temps de Flors amb el Pati Cultural i amb una exposició col·

El Pati Cultural 2015, que tindrà lloc del dissabte 9 al diumenge 17 de maig, s’ha organitzat conjuntament amb el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona

El Pati Cultural és un esdeveniment que ja forma part de la programació habitual del Girona, Temps de Flors. Cada any, la Diputació de Girona organitza aquest cicle de concerts al pati de la seu de la corporació amb la voluntat d’oferir una bona programació musical a tots aquells visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la música durant la setmana de les flors a Girona.

El Pati Cultural té com a segell distintiu el fet de promoure les diferents formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori i, també, de donar-los cobertura.

El cicle de concerts començarà el proper dissabte 9 de maig i s’acabarà el diumenge 17 de maig. Durant aquesta setmana, hi ha programat un concert gratuït cada dia, a les 19 h.

Les actuacions seran a càrrec de les formacions musicals del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona: el Cor Jove, dirigit per Pablo Larraz amb la col·laboració de La Caravaggia; la Cobla, dirigida per Francesc Cassú; l’Orquestra de Guitarres, dirigida per Roger Tapias; les bandes, dirigides per Lluís Caballeria i Dani Gallostra; el Cor Jove; el Cor de Cambra, dirigit per Pablo Larraz; l’Escola Coral, dirigida per Jorgelina Giordano; el Grup de Percussió, dirigit per Sebastià Bel, i agrupacions de música de cambra formades per alumnes del Conservatori.

Exposició «9Art en Temps de Flors», del grup d’artistes 9Art. Del 9 al 22 de maig es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona l’exposició col·lectiva de pintura i escultural «9Art en Temps de Flors». En aquesta mostra, reconeguts artistes del territori gironí han ajuntat els seus treballs amb la intenció de fomentar l’art i la diversitat cultural a casa nostra.

L’exposició que presenten es compon d’una quinzena de peces de diferents temes, com ara el paisatge, figures o retrats. Les ganes d’establir un diàleg entre l’autor, l’obra i l’espectador són presents a totes les obres, així com la personalitat i l’estil de cada artista.

A «9Art en Temps de Flors» hi exposen: Joan Abras, Xavier Bisbe, Fermí Colomer, Joan Colomer, Francesca Escobar, Mònica Grygier, Lluís Parramon, Enric Rubió, Tomàs Vilà i Pere Ventura Julià.

Amb l’objectiu de donar el tret de sortida a la mostra, el grup 9Art presentarà la seva exposició el dissabte 9 de maig, a les 18.00 h de la tarda.

Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions

Instal·lació floral. La Diputació també forma part dels espais florals de la ciutat que formen el recorregut del Temps de Flors (el núm. 26)