Notícies

La Guitarrada arriba a la quinzena edició amb 115 inscrits de Girona i Barcelona

Foto : La Guitarrada arriba a la quinzena edició amb 115 inscrits de Girona i Barcelona

Després de diversos assajos, el gran concert tindrà lloc diumenge, 22 de març, a les 12.30 h, al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt, amb entrada lliure.

La quinzena Guitarrada culminarà aquest diumenge 22 de març, a les 12.30 h, amb un concert al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt, organitzat pel Conservatori de Música de Girona. L’acte posarà sobre l’escenari 115 alumnes de vuit a dotze anys, procedents de deu escoles de música d’arreu de les comarques gironines i barcelonines: Gymúsic de  Barcelona, Xavier Montsalvatge d’Olot, Pep Ventura de Figueres, Casino Menestral de Figueres, Aula Musical de Girona, Conservatori de Vic, Escola de Música del Gironès, Escola de Música de Palafrugell, Escola IPSI de Barcelona i Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. El concert es presentarà després que els inscrits s’hagin trobat en diversos assajos a les respectives escoles i durant tot el passat cap de setmana, en què van preparar un assaig conjunt amb una vintena de professors.

Després de quinze anys, la Guitarrada s’ha convertit en una trobada esperada per guitarristes de les comarques de Girona i, ara ja també, de Barcelona. Tal com ha manifestat  Pilar Peraferrer, professora del Conservatori de Girona i organitzadora de la Guitarrada des dels seus inicis, «l’objectiu inicial d’aquest projecte va ser aplegar tots els estudiants de guitarra de les comarques gironines i donar-los l’oportunitat de tocar junts en un gran concert». I és que la cohesió de grup i el treball col·lectiu són un dels principals objectius de la Guitarrada, a més de «preparar un programa comú i sentir-se part d’aquest gran projecte aglutinador anomenat Guitarrada».

El programa del concert inclou obres especialment conegudes, com ara «Boig per tu» o «Yellow Submarine», a més de clàssiques com «Sevilla» i «Capricho catalán», d’Isaac Albéniz. La interpretació dels participants a la quinzena Guitarrada serà precedida per dues actuacions de la Jove Orquestra de Guitarres de l’Escola de Música de Gràcia, dirigida per Maria Ubert, i per l’Orquestra de Guitarres del Conservatori de Girona, sota la direcció de Roger Tapias. Ambdues formacions compten amb alumnes de quinze a setze anys. D’aquesta manera, es pretén donar exemple als alumnes més petits i mostrar-los el que poden arribar a fer d’aquí uns anys.