Notícies

S’obre la inscripció a la VII Orquestrada del Conservatori de Girona

Foto : Un moment de l’Orquestrada de l’any passat
Fotografia: Conservatori Isaac Albéniz

La inscripció a la VII Orquestrada de les Comarques Gironines, que organitza el Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, ja és oberta, i es podrà fer fins al dia 20 de gener de 2015 a través de l’adreça electrònica www.cmg.cat. Com en les anteriors edicions, els estudiants de música de la demarcació es trobaran a partir del mes de gener en tres assajos que culminaran el 7 de març de 2015 amb un gran concert a la Sala Simfònica de l’Auditori de Girona. Els professors David Salleras i Eszter Schütz, com en els darrers anys, assumiran la direcció d’aquest esdeveniment, que anualment arriba als 250 participants.

L’objectiu d’aquesta iniciativa del Conservatori és obrir-se al territori i establir col·laboracions amb les escoles de música i els professors de les comarques gironines. Per altra banda, permet als alumnes tocar amb una orquestra simfònica en un escenari únic com és l’Auditori Palau de Congressos de Girona.

Igual que en les edicions anteriors, el programa del concert inclou obres de diferents estils, des d’algunes pròpies del món del cinema com Temes de pel·lícules de John Williams fins a clàssiques com ara Allegro con brio: 1r moviment de la Simfonia núm. 5 de L.v.Beethoven. Els directors, Salleras i Schütz, treballen cada any per escollir un repertori que incrementa el nivell d’exigència, i, al mateix temps, vol ser atractiu per als joves músics.


David Salleras

Saxofonista clàssic i compositor. Estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on obté el Premi d'Honor de Grau Superior de Saxòfon, mentre és alumne del catedràtic Salvador López. Becat per la Generalitat de Catalunya, finalitza els estudis amb el reconegut intèrpret internacional Jean-Yves Fourmeau al Conservatori de París. És distingit amb la Medalla d'Or per Unanimitat i Felicitacions del Jurat. Entre d’altres, és guanyador del 1r premi a "Joves Intèrprets" de Barcelona; del 1r premi del Concurs de Música de la Universitat de Barcelona; de la Beca de la Fundació Agrupació Mútua (Barcelona); del premi "Joves Intèrprets" atorgat per la Fundació CANAVY (París); de la beca de perfeccionament atorgada per Ibercaja i de la Medalla d'Or per Unanimitat del Conservatori Nacional Debussy (París) a la classe de Nicolas Prost. Actualment és professor al Conservatori de Girona i membre del grup Folkincats.


Eszter Schütz

Va néixer a Szombathely (Hongria). Estudia música amb el mètode Kodaly i des de molt jove participa en concursos nacionals i internacionals de violí i música de cambra. Obté, entre d’altres, el primer premi “Bela Bartók”, l’any 1984. Amplia estudis a Viena amb Günter Pichler i Johanna Madroszkiewicz, a l’Escola Superior de Música. L’any 1996 es trasllada a Catalunya, on actua amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Actualment és professora del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i del col·legi Montessori-Palau, i és membre fundadora del Conjunt Mare Nostrum Musicae.