Notícies

El Conservatori de Girona convoca els XIII Premis d’Interpretació Musical i Composició

Foto : Fotos: Conservatori Isaac Albéniz

Els Premis d’Interpretació Musical i Composició, organitzats pel Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, arriben a la tretzena edició amb l’objectiu de motivar i promocionar els joves del nostre país amb talent per a la música. Les proves tindran lloc el 10 i l’11 de maig, al Conservatori de la Diputació de Girona, i també a l’Auditori Viader i a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona.

S’estableixen quatre categories (A, B, C i D, segons l’edat dels participants) i fins a set modalitats, segons l’instrument que toquin. D’una banda, els participants de nivell professional es divideixen en les categories C (de 13 a 15 anys) i D (de 16 a 18 anys). D’aquests, tots participen en la modalitat de teclat, corda fregada, corda polsada, vent, percussió o música de cambra. Al mateix temps, els que opten al premi de cant, poden participar si tenen entre 16 i 23 anys.

En aquestes categories, els guardons són els següents:

  • En la categoria C:


a) un premi al millor intèrpret de cada modalitat: 80 € (150 € en el cas de la música de cambra).

b) un premi al millor intèrpret: 150 €.

  • En la categoria D:


a) un premi al millor intèrpret de cada modalitat: 150 € (300 € en el cas de la música de cambra).

b) un premi al millor intèrpret: 300 €.

En el cas dels participants de nivell elemental, que corresponen a les categories A (fins a 9 anys) i B (de 10 a 12 anys), els premis són de caràcter honorífic.

Pel que fa al premi de Composició, l’obra guardonada serà interpretada per formacions de cambra del Conservatori durant el curs 2014-2015.

A més, els alumnes del Conservatori que participin al concurs tindran l’opció d’optar a un premi especial, que consisteix a tocar com a solistes amb l’orquestra del centre durant el curs vinent.

El jurat del concurs està format per professors de diferents centres de Catalunya i del Conservatori de Girona. Els guanyadors oferiran un concert el 20 de juny de 2014, a l’Auditori Viader, de Girona.

Per més informació: www.cmg.cat