Notícies

El Conservatori de Girona presenta el conjunt instrumental Cerverí de Girona com a novetat del curs 2010-2011

Foto : El Conservatori de Girona presenta el conjunt instrumental Cerverí de Girona com a novetat del curs 2010-2011

El conjunt instrumental Cerverí de Girona, anomenat així en honor del famós trobador, és la principal novetat dels serveis educatius previstos per l’Organisme Autònom Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona per al curs 2010-2011.

Es tracta d’un projecte nascut arran de l’Aula de Música Antiga, que des de ja fa quatre anys té lloc al conservatori de música de Girona. En aquest cas, però, “el Conservatori ha anat més enllà” i ha programat un curs d’alta especialització, segons ha afirmat aquest matí en roda de premsa el director de l’Organisme Autònom Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, Carles Lama. El treball, que tindrà una regularitat al llarg de tot el curs, s’adreça a músics professionals o semiprofessionals. A banda del curs, Cerverí de Girona oferirà concerts amb produccions pròpies durant la Temporada de Concerts del Conservatori. Les sessions seran a càrrec del professor Mauricio Molina, format als Estats Units i especialista en la reconstrucció de la música medieval, tal com ha anunciat el director acadèmic del Conservatori, Salvador Parron.

D’altra banda, Carles Lama s’ha referit al nou curs 2010-2011 com un període marcat, d’una banda, pel nou calendari escolar, i, de l’altra, per l’austeritat dels pressupostos. No obstant això, Lama ha assegurat que es mantindran les activitats del curs anterior, encara que amb algunes modificacions. El curs 2010-2011 comptarà novament amb l’Aula de Música Antiga, l’Aula Oberta, l’Escola de Cobla (que ha incrementat el número d’alumnes), el Giraconcert, l’Orquestrada o el postgrau amb la Universitat de Girona centrat en la gestió de centres educatius i management musical. I és que, tal com ha anunciat Lama, cal oferir “formació als músics enmig de la crisi”.

Durant la roda de premsa també s’ha revisat la “Memòria 2009”. En aquest sentit Lama ha confirmat que l’Organisme ha arribat a un punt estable en arribar a la “fórmula dels 200-200-200”. I és que actualment el centre compta amb 200 alumnes de nivell elemental, 200 de grau professional i 200 alumnes no oficials i de grau mitjà. D’altra banda, cal destacar la consolidació de l’Organisme també administrativament, ja que s’han establert grups de treball i fluxgrames amb els quals l’Organisme obté “una màquina més eficient i eficaç”, ha dit Lama. També ha destacat que durant l’any 2009 es van aprovar documents imprescindibles per al funcionament del Conservatori, com són ara la guia del professorat, el projecte educatiu de centre, el pla d’acció tutorial i el reglament de règim intern.

El diputat de l’Àrea de Cultura, Roger Zamorano, ha volgut destacar l’aportació de la Diputació de Girona a l’Organisme: un 58,75 %, davant del 27,45 % que aporta la Generalitat i el 13,39 % procedent de taxes i preus públics i el 0,41 % de la resta d’ingressos. En aquest sentit, ha destacat que, malgrat la crisi, “els estudis de música al Conservatori continuen sent una prioritat per a les famílies gironines”, com demostra el nombre d’alumnes.

Zamorano ha volgut també agrair la bona gestió del personal del Conservatori per ajustar el producte sense que en minvi la qualitat.

 

Més informació: