Notícies

La Setmana Cultural del Conservatori de Música de la Diputació de Girona arriba amb més de quaranta activitats

Foto : La Setmana Cultural del Conservatori de Música de la Diputació de Girona arriba amb més de quaranta activitats

Del 6 al 13 de març el Conservatori atura les classes per donar pas a concerts, tallers, conferències, classes magistrals, gimcanes i audicions adreçats tant a l'alumnat com al professorat i al públic en general

L'estrena del concert familiar L'univers a tocar a l'Auditori de Girona comptarà  amb la presència del seu compositor, Héctor Parra, Premi Nacional de Cultura 2017

La conferència de la periodista Victòria Palma entorn del seu llibre Femení i singulars coincidirà amb la vigília de la celebració del Dia Internacional de les Dones

Després de l'aturada d'un any per la situació pandèmica, el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona recupera la tradicional Setmana Cultural, que tindrà lloc del 6 al 13 de març de 2022. Es tracta d'una setmana excepcional en què s'aturen les classes i el centre obre les portes a la ciutadania amb la realització de més de quaranta activitats.

D'una banda, l'alumnat té l'oportunitat d'assistir a classes magistrals de professorat extern o de participar en audicions, gimcanes i tallers, on pot conèixer el seu instrument i la música en general des d'altres punts de vista. D'altra banda, s'ofereixen concerts per al públic en general, com el que porta per títol In the Mood for Love. Músiques a l'entorn de les magnífiques mascarades de H. Purcell, que tindrà lloc el divendres 11 de març a les 20 h al Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt. Aquesta serà una gran oportunitat per veure el treball de l'Orquestra de Grau Professional del centre juntament amb alumnes de l'Aula de Música Antiga, el Cor Jove i el Cor de Cambra, sota la direcció del prestigiós violoncel·lista Oleguer Aymamí.

En aquest ampli ventall d'activitats, també hi ha espai per al públic familiar. En aquest sentit, el diumenge 6 de març a les 12 h, la sala de cambra de l'Auditori de Girona acollirà l'estrena de L'univers a tocar, un treball dirigit per la professora Tània Parra que compta amb els poemes de la poetessa Lola Casas i la música d'Imma Santacreu i del reconegut compositor Hèctor Parra. Resident a París des de l'any 2002, Hèctor Parra va rebre, entre d'altres, el Premi Ernst von Siemens de composició l'any 2011 i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya l'any 2017.  L'any 2021 va ser escollit com un dels setze residents de l'Acadèmia de França a Roma - Vil·la Mèdici per al curs 2021-2022. És el primer català que obté aquesta beca, adreçada a artistes, dissenyadors o investigadors, per a un any de creació, experimentació o investigació, i que és hereva de l'antic Prix de Rome, un guardó obtingut per compositors com Charles Gounod (1839), Georges Bizet (1857) o Claude Debussy (1883), entre d'altres.

Es dona el cas que aquest any la Setmana Cultural coincideix amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, que té lloc el 8 de març. En aquest sentit, el dilluns 7 de març a les 18 30 h, la periodista Victòria Palma presentarà una conferència a l'aula magna de la Casa de Cultura a l'entorn del seu llibre Femení i singulars. Aquesta activitat s'emmarca dins l'assignatura «La música clàssica en clau femenina», que des d'aquest curs imparteix la professora M. Àngels Bronsoms al Conservatori de Girona per a l'alumnat de tercer a sisè de grau professional interessat a descobrir, investigar i aprofundir en el paper de les dones en la història de la música clàssica. En aquest mateix àmbit, la Setmana CulturaI del Conservatori de Girona també inclou una exposició de llibres sobre dones compositores, que s'inaugurarà el dilluns 7 de març a les 17 h al vestíbul del centre. I és que un dels propòsits del Conservatori de Girona és treballar per la igualtat de gènere, d'acord amb els objectius de desenvolupament sostenible per a la implementació de l'Agenda 2030.

Tot plegat configurarà una setmana diferent, plena d'activitats adreçades a l'alumnat, a les seves famílies, al professorat i a la ciutadania en general, siguin infants a partir de quatre anys o bé adults. Les més de quaranta activitats diferents que tindran lloc durant tota la setmana permetran donar a conèixer el treball que es fa a les aules del Conservatori al llarg de l'any, la qual cosa esdevé una gran font de motivació per a l'alumnat. Per assistir a les activitats obertes al públic cal reservar entrada a través del web: http://www.cmg.cat.

El vicepresident i diputat de Cultura Albert Piñeira ha destacat «Us convidem a seguir totes les activitats proposades. Des del concert familiar L'univers a tocar, que obre la Setmana Cultural i que compta amb la presència del compositor Hèctor Parra, fins al concert a l'entorn de les magnífiques mascarades de Henry Purcell, dirigit per Oleguer Aymamí. A la Diputació de Girona considerem cabdal el paper que té la música en la formació de les persones. Activitats com les que mostra la Setmana Cultural fan que es conegui de més a prop la formació musical del Conservatori de Música de Girona».

Documentació