Notícies

Carles Marigó obre aquest divendres un cicle de concerts en línia impulsat per la Casa de Cultura

Foto : Carles Marigó obre aquest divendres un cicle de concerts en línia impulsat per la Casa de Cultura

«El divendres, concert! Els concerts de la Casa de Cultura ara des de casa i amb espardenyes» és la nova proposta musical que el centre impulsa per seguir oferint programació cultural

També hi participaran músics com Marta Rius, Lluís Casanovas, Joan Seguí, David Mauricio, Magalí Sare i Sebastià Gris

Els concerts tindran una durada de vint minuts i es podran veure a través del canal de YouTube de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

El pianista blanenc Carles Marigó obrirà la nova temporada de concerts virtuals que la Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha decidit impulsar per donar continuïtat al concert que, habitualment, ofereix cada divendres a l'auditori Josep Viader.

Amb el lema «El divendres, concert! Els concerts de la Casa de Cultura ara des de casa i amb espardenyes», la Casa de Cultura vol continuar la programació musical, en la mesura del que sigui possible, amb breus concerts gravats en vídeo. La selecció d'artistes dona rellevància als joves talents locals i a la diversitat de gèneres musicals com ara la música clàssica, el jazz, el folk, la cançó d'autor o la música vocal, tal com ho fa en la temporada de concerts convencional.

A banda de seguir oferint programació de qualitat al públic, el cicle també ha nascut amb la voluntat de continuar donant suport als artistes locals. A més de la participació de Carles Marigó, el cicle compta amb les actuacions del músic cassanenc Lluís Casanovas (clarinet); l'argeleguenca Marta Rius, que presentarà temes del seu nou treball, Ànima salvatge; el gironí David Mauricio, i  Magalí Sare i Sebastià Gris, que donaran a conèixer temes del seu nou treball, A boy and a girl. El jove organista Joan Seguí interpretarà alguns temes i ens explicarà com estudia durant el confiament, tenint en compte les dimensions d'un orgue, que habitualment està instal·lat en espais públics i/o religiosos.

Els vídeos, que tindran una durada d'uns vint minuts, estaran disponibles al canal de YouTube de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (https://www.youtube.com/user/casadeculturagi) cada divendres a les vuit del vespre.


Carles Marigó inaugurarà el cicle el divendres 1 de maig

El pianista Carles Marigó (Blanes, 1986) inaugurarà el cicle el divendres 1 de maig amb el concert Darrere la porta, que ens acostarà al seu món d'estudi. Un concert intimista en el qual presentarà música composta per ell mateix, amb peces com «El bosc», «Pare» i «A flor de pell», i també dues recreacions clàssiques: «Preludi en do major», de Johann Sebastian Bach, i variacions sobre la «Folia», un tema que durant el barroc va ser molt utilitzat arreu d'Europa com a base per compondre sèries de variacions.

Músic polifacètic, la inquietud artística de Marigó l'ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arranjador i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.  Carles Marigó, un dels pianistes més rellevants de la seva generació, és llicenciat en interpretació musical en l'especialitat de piano a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i va fer estudis complementaris a Moscou. Actualment compagina la feina concertística amb la docència. És professor d'improvisació al Conservatori Superior del Liceu i a l'Escola Superior de Música de Catalunya.