Notícies

La Casa de Cultura manté la seva proposta cultural amb les xarxes socials i el web

Foto : La Casa de Cultura manté la seva proposta cultural amb les xarxes socials i el web

Amb el lema «La Casa de Cultura continua oberta», el centre recuperarà algunes de les activitats programades els darrers anys i oferirà activitats en línia com el taller «Poetes, pugin a l'escenari amb Josep Pedrals» i altres d'ajornades que puguin traslladar-se a l'àmbit virtual

Les cursos d'anglès i francès que s'han impartit històricament a la Casa de Cultura continuen digitalment

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona no atura l'activitat i presenta a través dels canals de xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i al portal web (www.casadecultura.cat) un seguit d'iniciatives per gaudir des de casa. Per això impulsa un programa de propostes regulars que els usuaris podran seguir per mitjà d'Internet.

Una de les primeres activitats previstes és un taller poètic que va tenir una gran acollida en el darrer Festival de Poesia, celebrat fa unes setmanes. El poeta Josep Pedrals farà una versió en línia d'aquest taller, «Poetes, pugin a l'escenari», en la qual els participants podran conèixer les principals tècniques per a la recitació i l'escenificació de la poesia. Pedrals explicarà breument com traslladar el poema del paper a l'escena.

Seguint l'esquema de programació habitual es recuperaran conferències del cicle «Art i literatura», amb Carles Guerra o Oriol Fontdevila, i ponències anteriors, com el cicle de divulgació científica «Contempòralia», que ja porta més de vint edicions i ha tocat temes com els límits de la ciència, els models matemàtics per predir el món o la relació entre l'art i les matemàtiques.

Tampoc s'aturarà el programa d'activitats familiars de la petita Casa de Cultura, que les famílies podran seguir des de les seves llars, amb suggeriments de tallers plàstics i propostes culturals, entre d'altres.

Des de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona es coordina la Xarxa de Tècnics Municipals de Cultura de les comarques gironines, que té la voluntat de crear un espai d'intercanvi, formació i divulgació per donar a conèixer projectes i productes culturals. Mitjançant els nostres canals es farà difusió de les activitats i propostes més interessants que han sorgit aquests dies de confinament.

Des del primer moment de l'anunci del confinament, en principi només parcial, la Casa de Cultura va decidir, d'acord amb els professors i la gran majoria d'alumnes, no aturar els cursos d'idiomes, que continuen impartint-se en línia.