Notícies

Cinc escultures dedicades al món del teatre, de Manel Palahí, engalanen la Casa de Cultura durant el FITAG

Foto : Cinc escultures dedicades al món del teatre, de Manel Palahí, engalanen la Casa de Cultura durant el FITAG
Amb motiu del FITAG, el vestíbul de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona mostra durant aquests dies cinc escultures dedicades al món del teatre, de l'artista gironí Manel Palahí. Esculpides en ferro i bronze, les obres formen part de la sèrie «Escultures-escenaris». N'hi ha quatre, La màscara grega, Hamlet, de Shakespeare, L'Avar, de Molière i Diàlegs que són inèdites, mentre que la cinquena, Proscenium, ja va ser exposada a l'Auditori de La Mercè durant el Girona, Temps de Flors. La resta d'obres de la sèrie es poden veure virtualment en una pantalla que acompanya les escultures o a http://escenaris.manelpalahi.com/

Manel Palahí destaca que la sèrie «vol ser un homenatge a tants i tants artistes, autors teatrals i músics, des del món dels volums, els materials, les llums i els espais. És un univers de creativitat entorn del món dels espectacles». Així mateix, l'artista gironí ha remarcat que «les obres pretenen fer de punt d'admiració al talent de moltes figures dedicades a la proclamació i a la representació davant del públic, tant si han quedat anònimes o han quedat en el record al llarg del temps».

Manel Palahí (Girona, 1945) és psicòleg i escultor autodidacta. El 2015 va exposar la sèrie «Partitures de ferro», de la qual destaca l'obra Violins, a l'Auditori de Girona. L'any 2009 va exposar als Banys Àrabs de Girona la sèrie «Reconstrucció», de la qual forma part l'escultura Estança violada. I el 2004 va exhibir a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà la sèrie «Transfiguracions», de la qual emergeix l'obra Empordanitat.