Notícies

La Casa de Cultura inaugura l’exposició de la XIX Biennal d’Art 

Foto : La Casa de Cultura inaugura l’exposició de la XIX Biennal d’Art 

Ahir al vespre es va inaugurar a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona l’exposició de les obres guanyadores i seleccionades a la XIX Biennal d’Art. A la convocatòria, que es va fer el passat mes de maig, s’hi van presentar un total de 192 obres, de les quals se n’han seleccionat 22.
A la mostra s’hi exposen les obres del guanyador, Àlex Nogué, i dels artistes seleccionats: Isabel Banal, Adrià Ciurana, Jordi Armengol, Levi Orta, Javier Garcés, Pep Aymerich, Esther Pi, Vicens Casassas, Jordi Puig, Guillermo Basagoiti, Maria Mercader, Esteve Subirah, Sebi Subirós, Omar Al Alani de Baublau, Jordi Morell, Víctor Masferrer i Manel Bayo.

Van inaugurar l’exposició Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura; Carme Sais, directora de Bòlit, Centre d’Art Contemporani, i Lluís Freixas, director de la Casa de Cultura de Girona.

Albert Piñeira va destacar la gran qualitat de les obres d’Àlex Nogué, que enguany també ha guanyat la convocatòria d’Exposicions Viatgeres, el programa d’exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.

Boix, d’Àlex Nogué
L’obra guanyadora, Boix, permet endinsar-se en el món creat per Nogué, el qual des de la seva vessant de garrotxí, però també de catedràtic de pintura a la Universitat de Barcelona, valora la importància del paisatgisme i la pintura del paisatge, en aquest cas fent confluir una gran peça pintada a l’oli sobre lona i un seguit de llums elèctrics i, per tant, no naturals, provinents de la pintura i del frontal de la peça.

Nogué és artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona, i editor de la revista científica Barcelona, Recerca, Art i Creació (BRAC). Ha publicat 6 llibres sobre els processos de creació fonamentats en l’experimentació artística personal i ha realitzat més de 50 exposicions individuals en diferents països.

A més de l’obra guanyadora, han estat seleccionades les obres dels artistes Pep Camps, Jordi Mitjà, Roser Bover i Roger Serrat-Calvó, que passaran a formar part del fons d’art de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

La mostra es podrà visitar fins al 4 de novembre, de dimarts a divendres d’11 a 20 h, i els dissabtes d’11 a 18 h. Els festius restarà tancada.