Notícies

La Diputació de Girona rep les companyies que actuen al FITAG

Foto : La Diputació de Girona rep les companyies que actuen al FITAG

La Diputació de Girona ha organitzat aquest migdia una recepció institucional per a les 27 companyies de teatre amateur que enguany participen al FITAG. Les companyies provenen de 12 estats diferents (Argentina, Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l’Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, Uruguai i Xile) i durant el Festival oferiran un total de 29 espectacles. 

 

Les representacions teatrals s’estan fent a diferents espais de la ciutat de Girona (Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, sala La Planeta, pati del CaixaForum i cinema Truffaut) i també a 11 municipis de la demarcació: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

 

L’acte d’avui ha comptat amb l’assistència de Miquel Noguer, president accidental de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Martí Peraferrer, director del FITAG. Miquel Noguer ha destacat que la Diputació està molt satisfeta amb la bona acollida que està tenint el FITAG tant a la ciutat de Girona com als municipis, i també ha remarcat que el suport de la Diputació al teatre es duu a terme durant tot l’any amb la Campanya de Teatre Amateur, un programa mitjançant el qual la Diputació ofereix als municipis gironins un catàleg amb quinze obres de teatre de companyies amateurs perquè siguin programades als municipis. Marta Madrenas ha destacat que Girona viu i respira cultura i ha lloat que el FITAG no estigui tenint lloc només al centre de la ciutat sinó que també s’estengui pels barris. I Martí Peraferrer ha agraït als 45 treballadors i col•laboradors del FITAG el seu esforç i dedicació al festival, i també ha agraït a les companyies que s’hagin desplaçat fins a les comarques gironines.

 

Podeu consultar el programa del FITAG a www.fitag.cat