Notícies

La dissetena edició del FITAG aixeca el teló 

Foto : Inauguració oficial. Fotògraf: Eddy Kelele.

Un any més, Girona es converteix per uns dies en l’epicentre català del teatre amateur. La dissetena edició del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) va aixecar ahir el teló amb l’obra Guantanamera, de la companyia El Mirall, de Blanes, en un Teatre Municipal ple a vessar d’incondicionals d’aquest art escènic.

L’espectacle es va representar just després de la inauguració oficial del Festival, que va ser a càrrec del president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival, Martí Peraferrer.

Durant la inauguració, Miquel Noguer va destacar que amb el FITAG es promou la cultura i es dinamitza el teatre a la ciutat de Girona i als onze municipis que acullen espectacles del Festival. En la mateixa línia es va pronunciar Lluís Puig, que va remarcar que el FITAG i el teatre amateur faciliten la participació activa de la ciutadania en la cultura. 

Marta Madrenas va fer un èmfasi especial al fet que el FITAG dediqui enguany un cicle especial al teatre amateur marroquí, i va remarcar que la cultura fa ciutadans més cultes i més lliures. I Martí Peraferrer va recordar als assistents que el FITAG està jugant a la primera divisió del teatre amateur mundial. 

Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d’actors amateurs de vint-i-vuit companyies de dotze estats diferents (l’Argentina, el Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l’Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, l’Uruguai i Xile), que representaran un total de vint-i-nou espectacles. 

El FITAG s’emplaça en diferents espais de la ciutat de Girona (Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, Centre Cultural La Mercè, Teatre Municipal, sala La Planeta i cinema Truffaut), als quals aquest any s’afegeix el pati del CaixaForum. A més, el Festival continua amb el projecte FITAG als Municipis, que té com a objectiu estendre la vivència del FITAG al conjunt de la demarcació. Els municipis que hi participen són Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

 

 

Més informació a: www.fitag.cat