Notícies

Es posa en marxa la coproducció catalanopolonesa del FITAG 2017

Foto : Es posa en marxa la coproducció catalanopolonesa del FITAG 2017

Com cada any, el FITAG s’embarca en una aventura teatral d’àmbit internacional, que consisteix a coproduir una obra i mostrar, així, el vessant més pedagògic i creatiu del festival. Els integrants del grup ja s’han començat a trobar per iniciar els assajos i donar forma a aquest singular espectacle, que serà gestual. Durant quinze dies, l’equip d’actors i actrius de nacionalitat polonesa i catalana es concentrarà i crearà un vincle de cohesió i una atmosfera de convivència artística.

Enguany, el títol escollit és Un barret de copa, una obra d’Eduardo de Filippo que serà conduïda, en aquest cas, per la dramaturga i pedagoga teatral Tatiana Malinowska. La comèdia, de 50 minuts, ha estat adaptada per Malinowska, i serà representada per actors i actrius no professionals, en concret, quatre de procedència polonesa i nou de nacionalitat catalana. L’obra tracta sobre una família que estafa els homes que sol•liciten els serveis d’una prostituta, fins que un client ho canviarà tot i farà trontollar l’ambient d’aquesta família d’estafadors.

Un barret de copa es podrà veure els dies 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre al Centre Cultural La Mercè. Abans, però, la coproducció passarà per Figueres per oferir la preestrena de l’obra i engegar el FITAG als Municipis. La preestrena serà diumenge 27 d’agost, a la sala La Cate.

El Petit FITAG entona les primeres notes

D’altra banda, el Petit FITAG, que fa cinc anys que apropa el teatre amateur als més menuts, ha estrenat una cançó que ja es pot escoltar a les ràdios locals i a les xarxes socials (https://youtu.be/tUgWtfFcsdQ). El tema, anomenat Superpoders, ha estat compost per M. Helena Tolosa i arranjat per Robert Gázquez. Segons la seva autora, aquesta cançó encaixa perfectament amb el leitmotiv del festival, i pren el tema dels superpoders del teatre amb l’objectiu de motivar els més petits.