Notícies

La Casa de Cultura obre les portes de la nova Sala de Lectura de Girona

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele.

La nova Sala de Lectura de la Casa de Cultura de Girona va obrir les portes divendres passat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el delegat territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Ten.

Aquest punt de lectura s’ha establert a l’espai de l’antiga biblioteca de la Generalitat a Girona, la qual en traslladar-se d’emplaçament va deixar desocupat l’espai corresponent a l’edifici de la Fundació Casa de Cultura de la Diputació. «Aquest espai ha de ser l’equipament cultural de referència de la ciutat de Girona i del conjunt de les comarques gironines», va dir Pere Vila. Hi ha la previsió que la Sala de Lectura s’acabi convertint en una nova biblioteca, però el projecte s’iniciarà després de la reforma íntegra de la Casa de Cultura. Mentrestant, la Diputació ha cedit la planta baixa de l’antiga biblioteca, que estava destinada a la sala de llibres infantils, a l’Ajuntament de Girona amb la finalitat d’atendre la demanda dels ciutadans mitjançant l’habilitació d’aquesta Sala de Lectura provisional. Per a la Diputació la interacció entre l’antiga biblioteca, el Conservatori de Música Isaac Albéniz i la mateixa Casa de Cultura, que ha donat lloc a sinergies molt positives, és altament significativa, ja que ha convertit l’emplaçament en un contenidor cultural en moviment constant.

També, Pere Vila va destacar la importància del treball en xarxa entre les administracions, en aquest cas l’Ajuntament. «Que les administracions treballem plegades significa una major eficàcia en la nostra actuació, la qual cosa es tradueix en resultats a curt termini que donen una resposta immediata a les necessitats i a les inquietuds culturals dels ciutadans».