Notícies

La Casa de Cultura presenta el programa d'activitats pel 2011

Foto : La Casa de Cultura presenta el programa d'activitats pel 2011

Roger Zamorano, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, i Josep Maria Torner, director de la Casa de Cultura, han presentat avui l’evolució dels projectes que hi ha en marxa per aquest 2011, així com la nova programació de música i d’exposicions. Zamorano i Torner també han presentat la memòria d’activitats corresponent a l’exercici 2010 de la Casa de Cultura de Girona.

Pel que fa a les exposicions programades pel 2011, destaca «Força ciència. De la mecànica dels objectes a la nanotecnologia», que es pot visitar fins al 26 de febrer. Altres mostres programades per aquests propers mesos són «Pagesos. Home i paisatge al Baix Ter»; «Velocitat», un projecte d’Ivò Vinuesa; «Conjuncions», exposició conjunta d’Àlex Pallí, Luis Trullenque i Pablo Rey; «Pujolboira», exposició retrospectiva 1959-2009, o «Job Ramos», exposició del guanyador de la Biennal 2010. Amb referència a la resta d’esdeveniments previstos per a la Casa de Cultura, Roger Zamorano ha explicat que la disminució del pressupost ha obligat a ajustar la programació, amb cicles de música més curts i amb exposicions de producció més reduïda.

Quant a la memòria de l’any 2010, destaquen diversos projectes. L’estendard de l’any anterior ha estat la producció de l’exposició de l’Atles paisatgístic de les terres de Girona, una exposició que s’ha programat en institucions de vuit comarques i que ha servit com a marc de referència per a les presentacions dels dos volums de l’Atles paisatgístic, editats per la Diputació.

Altres projectes territorials que s’han consolidat al llarg del 2010 són el Projecte T, de foment de teatre amateur, a què s’han presentat 29 espectacles de grups de teatre amateur de diverses poblacions de les comarques de Girona, gràcies al qual les companyies seleccionades han pogut fer un circuit als teatres municipals. Un altre gran projecte que la Casa de Cultura gestiona, amb un conveni entre la Generalitat i la Diputació de Girona, és la Xarxa de Museus Locals, a la qual, en aquests moments, ja consten tots els museus de la demarcació.

 

Més informació