Notícies

El FITAG 2023 obre el període d'inscripcions per a actors i grups de teatre amateur d'arreu del món

Foto : El FITAG 2023 obre el període d'inscripcions per a actors i grups de teatre amateur d'arreu del món

El festival tindrà lloc del 22 al 26 d'agost a Girona amb el lema «El FITAG surt al carrer»

La productora Baowat és l'encarregada de la direcció artística, la producció i la dinamització del FITAG d'enguany

A partir d'avui i fins al 5 de maig, els grups que estiguin interessats a participar en la vint-i-tresena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ja poden presentar les seves propostes. Trobaran les bases de participació i el formulari d'inscripció en línia al web www.fitag.cat.

El FITAG, que tindrà lloc del 22 al 26 d'agost, està organitzat per la Diputació de Girona, coordinat per la Casa de Cultura, amb la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. Com ja és habitual, s'ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. Els ajuntaments que estiguin interessats a participar a FITAG als Municipis i, per tant, a exhibir les representacions del FITAG 2023 als seus equipaments ja ho poden sol·licitar enviant un correu a direccio@fitag.cat.

L'element distintiu del festival d'enguany és que, per primer cop, el FITAG surt al carrer. I ho fa amb la intenció d'ampliar-ne encara més el ressò i fer arribar el teatre de base a tota la ciutadania. El FITAG segueix potenciant la seva vessant internacional i donant valor al teatre amateur tot posant l'èmfasi en la diversitat cultural.

El FITAG és un espai de trobada i intercanvi que contribueix a enriquir la cultura i l'art en l'àmbit local i global. En el transcurs del festival es creen espais de debat, convivència, intercanvi d'experiències, idees i coneixements entre els participants, la qual cosa suposa una oportunitat única per interrelacionar el teatre amateur en els àmbits nacional i internacional. 

El FITAG 2023 segueix treballant estretament amb la xarxa de teatre amateur de les terres gironines i de Catalunya, així com amb la Confederación de Teatro Amateur (Escenamateur) i l'Associació Internacional de Teatre Amateur (IATA), per promoure la participació al festival de grups d'arreu de l'Estat i, alhora, incentivar l'intercanvi i la promoció de grups catalans al conjunt d'aquest territori.

Un dels valors principals del FITAG és que ajuda a visualitzar el teatre no professional de les comarques gironines i, alhora, serveix d'aparador per a nous talents de l'escena catalana i internacional. A més a més, fomenta la convivència i promou l'intercanvi cultural, atenent al fet que les companyies que hi participen provenen de diferents països. 

L'espectacle inaugural tindrà lloc el dimarts 22 d'agost en un nou espai singular que es descobrirà més endavant.

Documentació