Notícies

Es presenten dues noves publicacions editades per la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El fantasma de Montcorb

Aquest cap de setmana s'ha presentat a Riudarenes El fantasma de Montcorb, l'adaptació teatral catalana que Prudenci Bertrana va fer del conte The Canterville Ghost d'Oscar Wilde, la traducció al català del qual, a càrrec d'Ernest Riera, s'inclou en aquesta publicació.

El conte original i l'adaptació teatral catalana es recullen per primera vegada en un mateix volum sota la mirada de Matthew Tree, escriptor anglocatalà que s'encarrega de dur a terme aquesta tasca de confrontació de les dues obres en l'estudi introductori del llibre. L'obra conjunta, publicada dins la col·lecció «Josep Pla», ens mostra com poden viatjar els fantasmes gràcies als escriptors. En aquest cas, d'Anglaterra a Catalunya, com quan Prudenci Bertrana transposa en una masia catalana de la Selva els esdeveniments descrits per Oscar Wilde en un dels seus contes més famosos.

A la presentació hi han assistit Matthew Tree; Ernest Riera; el director de la col·lecció, Joan-Lluís Lluís; l'alcalde de Riudarenes, Josep Solé, i el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

Bolvir, dels «Quaderns de la Revista de Girona»

A Bolvir ha tingut lloc la presentació d'una nova monografia dedicada a aquest municipi, de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», escrita per Montserrat Jorba i Valero.

L'acte de presentació ha comptat amb el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l'alcalde de Bolvir, Isidre Chía; l'autora de l'obra, Montserrat Jorba i Valero, i la directora de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», Rosa Maria Gil.

Aquesta monografia pretén donar una visió de conjunt del passat i el present de Bolvir, la seva història, l'entorn natural, l'art que encara s'hi pot admirar i l'art desaparegut, la relació de l'arqueologia amb el municipi, l'activitat econòmica, la vida social i el desenvolupament que Bolvir ha experimentat.

La presentació del llibre sobre Bolvir s'ha fet aprofitant la finalització de les obres de construcció de la nova plaça Major del municipi, situada en un terreny al davant dels porxos de Cal Fanxico, un edifici remodelat recentment on es troben diversos serveis municipals, a tocar de l'Ajuntament. El consistori va presentar tres projectes i van ser els veïns i veïnes els que van escollir com havia de ser la nova plaça principal del poble.