Notícies

La Diputació de Girona i la UdG presenten l'exposició «Itineraris literaris»

Foto : Foto: Miquel Millan

La Diputació de Girona, en col·laboració amb la Universitat de Girona han inaugurat, aquest dimarts, l'exposició basada en la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats», editada per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent. La col·lecció va començar a fer camí l'any 2008 i ja reuneix gairebé una trentena de títols.

L'exposició es pot veure del 8 de novembre al 21 de desembre de 2022, de dilluns a divendres, de 7.45 a 21 h.

La mostra aplega una selecció de textos de dinou volums de la col·lecció amb la voluntat de difondre'n els continguts, donar a conèixer els espais que han inspirat i emocionat diferents autors i posar en contacte paisatge i literatura, natura i lletra. Es persegueix així promoure la divulgació de l'obra d'aquests escriptors de les comarques gironines i dels estudis sobre la relació entre la literatura i el paisatge, l'impuls a la investigació sobre la patrimonialització del territori i la promoció de la creació d'itineraris literaris.

A través de la producció literària, els espais geogràfics narrats, explicats, evocats a les obres, esdevenen elements patrimonials. Aquestes rutes literàries que configuren la col·lecció en la qual es basa l'exposició ajuden a fixar els esdeveniments relatius a una obra, els aspectes de la vida dels escriptors, o d'una època o corrent literari; connecten la literatura amb el context en què es va produir l'obra.

Això aporta un valor afegit tant a la mateixa obra com al context, el territori, els espais pels quals transcorre l'itinerari. Permeten l'espectador acostar-se al territori i conèixer-lo des de perspectives diferents.

Els llibres seleccionats per a la mostra expositiva són: Rodoreda Romanyà; Besalú; Ripoll; Gaziel a Sant Feliu de Guíxols; La casa de la literatura; Maria Àngels Anglada a Figueres; Els balnearis de la Selva; La casa Masó literària; Fages de Climent a Castelló d'Empúries; «Què us diré?»: Ramon Muntaner i Peralada; L'Empordà de Maria Àngels Anglada; Castell de Requesens; Fages de Climent a Figueres; Vilabertran; García Lorca a Figueres; Fages de Climent a l'Empordà; L'alt Fluvià; Sant Pere Pescador i Roses.