Notícies

El vicepresident primer, Pau Presas, participa en la presentació del llibre Una visita particular. Cassà de la Selva, 1320

Foto : Fotos: Ajuntament de Cassà de la Selva

L'autor, Elvis Mallorquí, proposa un viatge en el temps de set-cents anys per descobrir un passat medieval del municipi poc conegut i avui dia gairebé imperceptible    

L'església parroquial de Sant Martí de Cassà de la Selva ha estat l'escenari escollit aquest dissabte al migdia per presentar-hi el llibre Una visita particular. Cassà de la Selva, 1320, de l'historiador Elvis Mallorquí, l'edició del qual ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona. 

El vicepresident primer de la corporació, Pau Presas, ha intervingut en l'acte, que també ha comptat amb la presència de l'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet; el regidor de Cultura, Joan Casabó; l'autor i el president del Grup de Recerca i Estudis Cassanencs, Eduard Mestres, entre d'altres. 

El volum gravita al voltant d'una visita pastoral de Pere Canut, sagristà de Caldes, al municipi el 1320 en nom del bisbe de Girona Pere de Rocabertí i de la qual es tenia constància a través d'un text en llatí que es conserva a l'Arxiu Diocesà de Girona. A partir d'aquí, Elvis Mallorquí descriu minuciosament com era la vida a Cassà de la Selva fa set-cents anys i permet al lector descobrir un passat medieval del municipi que avui no és visible. 

«És una gran sort tenir historiadors locals com Elvis Mallorquí, o Quim Mundet i Xavier Niell, que, juntament amb totes les persones que col·laboren amb el Grup de Recerca i Estudis Cassanencs, el GREC, i l'Arxiu de Cassà de la Selva, ens permetin recuperar i redescobrir parts de la nostra història», ha manifestat el vicepresident primer de la Diputació. 

En el mateix acte, també s'ha presentat l'exposició d'elements patrimonials de l'església de Sant Martí, en la qual s'exposen diferents elements que s'han restaurat, com ara el rellotge del campanar i la campana de les hores, recentment despenjada, i que s'exposen públicament a la capella dels Dolors, al costat d'altres elements patrimonials que es trobaven en cases particulars.