Notícies

La Diputació col·labora en un cicle d'activitats per reivindicar i divulgar el llegat del pintor Josep Beulas

Foto : La Diputació col·labora en un cicle d'activitats per reivindicar i divulgar el llegat del pintor Josep Beulas

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la presentació de l'«Any Beulas», un cicle d'activitats que servirà per reivindicar i aprofundir en la figura i el llegat del pintor Josep Beulas i Recasens (Santa Coloma de Farners, 1921 - Osca, 2017). L'Ajuntament de Santa Coloma lidera el projecte, en el qual col·labora la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Selva. De fet, l'«Any Beulas» arrencarà demà al migdia a la Casa de la Paraula de Santa Coloma, amb la inauguració de l'exposició "Els nostres Beulas". Hi participarà el diputat de la Diputació Josep Maria Bagot.

La presentació de l'«Any Beulas» ha tingut lloc a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona. Albert Piñeira hi ha intervingut de manera virtual. També hi han participat l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí; la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Carme Renedo; el conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Pere Fernández, i la vídua de Josep Beulas, Quimeta Camí. 

«Els paisatges que Beulas va reproduir ens fa créixer l'amor per la pintura, la cultura i el territori. Sentim-nos orgullosos dels nostres referents, d'exportar-los arreu i que se'ls conegui. Els artistes i la gent de la cultura són els millors ambaixadors», ha afirmat Albert Piñeira durant la seva intervenció.

L'exposició "Els nostres Beulas" és la primera mostra antològica dedicada a l'artista i s'ha creat a partir d'obres cedides per veïns i veïnes de la ciutat. La mostra, comissariada per Sebastià Goday, es podrà visitar fins al 19 de setembre.