Notícies

La Diputació de Girona participa en la presentació del llibre Capitells: El monestir de Sant Pere de Galligants

Foto : La Diputació de Girona participa en la presentació del llibre Capitells: El monestir de Sant Pere de Galligants</

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va intervenir divendres en l'acte, que va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de Galligants

El monestir de Sant Pere de Galligants va ser l'escenari que va acollir divendres al vespre la presentació del llibre Capitells: El monestir de Sant Pere de Galligants, del fotògraf gironí Jordi S. Carrera. Es tracta d'un recull de fotografies dels capitells més emblemàtics d'aquest mateix edifici, capturades des de la mirada particular del fotògraf.

A la presentació hi va participar el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el qual va estar acompanyat pel vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal; el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo. També hi van intervenir l'autor del llibre i Josep Maria Llorenç, responsable de la biblioteca del Museu d'Arqueologia de Catalunya - Girona.

Durant la presentació, Albert Piñeira va assenyalar que, «amb col·laboracions com aquesta, la Diputació de Girona ajuda a fomentar l'edició de publicacions d'interès cultural que contribueixen a enriquir el patrimoni bibliogràfic de les comarques gironines». Així mateix, va puntualitzar que des de l'ens supramunicipal es dona suport «als autors gironins, sobretot si, com aquest, ajuden a preservar i divulgar el coneixement sobre el patrimoni, la història i la cultura del territori».

Es tracta del segon llibre de l'autor d'una sèrie de cinc, centrada en els capitells d'edificis emblemàtics gironins. L'any 2013 es va publicar el llibre Capitells del monestir de Sant Daniel. L'autor explica que a través del llibre expressa les sensacions que li transmeten aquests edificis.

Jordi Sánchez Carrera (Girona, 1955) és un reconegut fotògraf gironí que ha treballat molt en el camp del patrimoni arquitectònic i cultural de les comarques gironines. Els seus treballs han estat publicats en diferents llibres i exposats en gairebé un centenar de mostres. Ha estat guardonat amb diversos premis, d'entre els quals destaca el Premi Nacional de Fotografia Kodak. Bona part del seu treball se centra en les comarques gironines.

El monestir de Sant Pere de Galligants, situat a la ciutat de Girona, és una antiga abadia benedictina molt visitada per la gent de les comarques gironines. Des de 1857 és la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a les comarques gironines (MAC-Girona), el qual se centra en l'explicació de l'activitat humana des de l'aparició de l'home fins a l'època tardoromana, a través de materials arqueològics trobats a les excavacions de jaciments de la demarcació.