Notícies

La Diputació de Girona estrena una nova web de publicacions corporatives i hi incorpora els quaderns digitalitzats

Foto : La Diputació de Girona estrena una nova web de publicacions corporatives i hi incorpora els quaderns digitalitzats</p

La Diputació de Girona ha posat en marxa una nova web de publicacions i col·leccions corporatives, amb una imatge més actual que l'anterior i amb les millores tècniques que fan possible un projecte molt més usable, accessible i adaptat a dispositius mòbils.

La nova web agrupa totes les col·leccions corporatives, algunes de les quals fins ara tenien web pròpia, la qual cosa comportava dispersió i dificultat de navegació per l'ampli catàleg de publicacions disponible.

Ara, amb una cerca centralitzada i un disseny homogeneïtzat, s'augmenta la usabilitat, es facilita la navegació i es millora la consulta d'informació a la web, amb la voluntat de complir els estàndards d'accessibilitat.

En la nova web, s'hi poden consultar totes les publicacions que s'han digitalitzat, la majoria de les quals pertanyen a les col·leccions «Quaderns de la Revista de Girona», coeditada amb l'Obra Social "la Caixa", i «Quaderns d'història de Girona», coeditada amb l'Ajuntament de Girona.

Precisament, un dels propòsits del Servei de Comunicació Cultural de la Diputació de Girona és anar digitalitzant el fons editorial de la corporació, de manera que es doni accés lliure a aquelles obres publicades de fa temps i que poden ser material de consulta de gran utilitat per a estudiants, estudiosos i, en general, per a qualsevol persona interessada en les temàtiques d'àmbit local.

Els últims títols digitalitzats de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» penjats a la nova web són: Crespià, El periodisme, El teatre, La ramaderia, La tramuntana, La Vajol, Llegendes i misteris de Girona, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Santa Coloma de Farners, Siurana d'Empordà i Vilobí d'Onyar. Això fa que actualment un total de setanta-cinc quaderns ja siguin consultables en obert a través de la xarxa.

La web ofereix la possibilitat de subscriure's a un butlletí a través del qual s'informa les persones interessades de les novetats editorials que es van publicant.

A partir d'ara, únicament continua tenint web pròpia la Revista de Girona, amb una hemeroteca d'articles digitalitzats i indexats des del primer número, que va aparèixer l'any 1955. La web també ofereix un resum dels continguts del número vigent, que es pot consultar i descarregar íntegrament a partir del moment que el número següent surt al carrer.

L'adreça de la nova pàgina web de les publicacions de la Diputació de Girona és: http://www.ddgi.cat/publicacions.