Notícies

INSPAI inaugura l'exposició «La resposta» d'Oriol Roura a la Casa de Cultura

Foto : Foto: Miquel Millan

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, ha inaugurat avui l'exposició «La resposta», d'Oriol Roura, projecte guanyador de la divuitena edició de Joves Fotògraf(e)s de Catalunya (2020).

«La resposta» vol ser el discurs visual dels esdeveniments ocorreguts arran de l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics catalans. El projecte recull les primeres accions de talls a l'AP-7, la crema de fotos del rei Felip VI a la Diagonal de Barcelona, les manifestacions independentistes i unionistes i les accions a Girona i a Via Laietana. «La càmera es mou i explica els fets, buscant l'equilibri fotogràfic i el missatge social», explica Oriol Roura.

Segons l'autor, les fotografies reflecteixen la seva visió dels fets des de darrere la càmera, de manera que, «sense pretensions èpiques, les imatges ens endinsen en un viatge en què tots i totes som protagonistes».

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha recordat, en el decurs de la presentació, que Joves Fotògraf(e)s és una de les convocatòries amb més solera d'INSPAI, que data del 2001, i que any rere any aconsegueix «potenciar la creació de joves fotògrafs, dotar els ajuntaments de continguts culturals de qualitat i acostar la fotografia al gran públic».

Segons Piñeira, «"La resposta" interpel·la sobre el perquè d'una sentència desproporcionada que va originar una reacció al carrer. I ho fa amb una bona tècnica fotogràfica, mostrant uns fets que són un testimoni històric».

La mostra es podrà veure del 7 al 30 d'octubre a la sala d'exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura de Girona, i passarà a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que recorrerà diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n'editarà un catàleg.