Notícies

INSPAI organitza un cicle de conferències i un taller sobre fotografia

Foto : INSPAI organitza un cicle de conferències i un taller sobre fotografia
INSPAI presenta un cicle de conferències i un taller per a aquesta tardor, projectats pel Servei de Formació, el qual té la missió d'organitzar activitats amb l'objectiu de donar formació sobre diferents vessants de la fotografia.

Aquest servei anirà acompanyat de la marca Imàgora (imatge + àgora), per destacar que es tracta d'un espai de trobada per a les persones interessades en la fotografia, on podran formar-se en aquesta disciplina i rebre informació sobre els diferents vessants de la matèria.

Les activitats que es presenten són un taller i dues conferències, que tenen l'objectiu de promoure la cultura fotogràfica a partir de les experiències de fotògrafs i fotògrafes professionals.

El 22 de setembre es portarà a terme el taller "Descobrint el fotollibre", en què es retrocedirà fins als orígens del llibres de fotografia, es farà un recorregut pels llibres dels autors que més han influït en el treball de la fotògrafa Miren Pastor i s'analitzarà el context per comprendre millor què volen transmetre. El taller s'impartirà a la Casa de Cultura de Girona en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Té un preu de 40 €       i està dirigit a qualsevol persona interessada en la fotografia, els llibres i la cultura en general, amb ganes de descobrir l'univers del fotollibre.

El 28 d'octubre la fotògrafa Tania Castro, fotoperiodista compromesa amb la fotografia i amb el fotoperiodisme com a eina de canvi social, pronunciarà la conferència "El treball com a fotoperiodista: compromisos, riscos i ètica". Tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona a les 19 hores i s'hi podrà assistir gratuïtament.

El 29 de novembre hi haurà la darrera conferència, amb el títol "El que amaga una imatge", que pronunciarà el fotògraf Israel Ariño. A la conferència es plantejaran qüestions que afecten la imatge i el procés fotogràfic i es parlarà sobre les diferents capes d'una imatge, sobre el que mostren i, sobretot, sobre el que amaguen. També, sobre les maneres de construir i de treballar la nostra escolta de la realitat, d'estar atents a les primeres intuïcions i sobre com donar significat a tot aquest material de manera contundent.

Les inscripcions es podran formalitzar a l'apartat de formació del web d'INSPAI. I atès que l'aforament és limitat, es donarà prioritat a les persones que s'hi hagin inscrit prèviament.