Notícies

Oberta una nova convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s

Foto : Fotografia de l'exposició Mentawai, progrés o retrocés?. Marina Calahorra.

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, obre una nova convocatòria per escollir el projecte fotogràfic que compondrà la 16a edició del Premi Joves Fotògraf(e)s. La convocatòria ha fet un canvi important respecte de les edicions anteriors, ja que ha ampliat l’abast territorial i l’ha fet extensible a tot Catalunya. 

El projecte expositiu seleccionat es premiarà amb 1.250 euros; es presentarà a Girona i després també passarà a formar part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. A banda, l’exposició també farà estada al Festival Off de Perpinyà, al Festival Imaginària de Castelló de la Plana, al FineArt d’Igualada i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres. 

La convocatòria i les bases del concurs es poden consultar a l’apartat «Joves Fotògraf(e)s» del lloc web d’INSPAI: participants (fotògrafs catalans que tinguin entre 18 i 30 anys); projectes; documentació; lliurament; criteris de valoració, etc. El període per presentar les sol·licituds (en línia o presencialment a la Diputació de Girona) comença el dilluns 2 d’octubre i acaba el divendres 10 de novembre de 2017. 

S’encarregarà d’escollir el projecte fotogràfic una comissió d’avaluació, formada per representants de la Diputació de Girona (el president de la Comissió Informativa de Cultura i la cap d’INSPAI); per tres fotògrafs i per una persona experta en crítica de l’art i fotografia. La resolució de la convocatòria es farà pública a partir de l’1 de desembre de 2017.

Joves Fotògraf(e)s és un dels projectes més consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Aquest projecte, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge, té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes, i fomentar la creació fotogràfica, per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Es persegueix, d’una banda, que els autors es puguin promocionar i projectar professionalment, i, d’una altra, que els ajuntaments i altres institucions i entitats gironines puguin programar a la seva agenda cultural una exposició fotogràfica itinerant.

El projecte va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions: Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere de Prada, Tonyi Mateos, Elisabet Serra, Joel López, Alícia Rius, Yurian Quintanas i Carles Palacio. La darrera mostra ha estat «Mentawai, progrés o retrocés?», de Marina Calahorra, que ha tingut una bona acollida a la vintena de municipis gironins on s’ha pogut veure, i també al Festival Off de Perpinyà, al Festival Imaginària de Castelló de la Plana, al FineArt d’Igualada i al Festival de Fotografia Mirador Photo Garrigàs.

Totes aquestes exposicions es poden veure a l’apartat «Exposicions virtuals» del lloc web d’INSPAI